Против Мила масовно

Немили догађаји, полицијско разбијање демонстрација 24. октобра и пребијање грађана по подгоричким улицама, нису уплашили лидере и присталице Демократског фронта, који настављају борбу против режима Мила Ђукановића до испуњења политичких захтева - пада актуелне владе, формирање нове, прелазне, која ће створити услове за фер изборе.

Регион 30.10.2015 | 10:00
Против Мила масовно

Поручују да преко грађанске непослушности као легитимног демократског вида, која у првом реду подразумева бојкот плаћања рачуна за струју, воде и пореза на некретнине, који су милионски, могу подићи грађанско незадовољство.

Потпредседник Нове српске демократије, чланице ДФ, Страхиња Булајић саопштио је јуче да пад вишегодишње Милове владавине може доћи преко протеста. Сутра је скуп у Херцег Новом, а потом у Подгорици, са жељом да он буде најмасовнији од свих. Мада термин још није одређен, извесно је да се на тај догађај неће дуго чекати.

- Идемо мирно и демократски. Једино тако можемо повратити поверење у институције и цео друштвени систем. Као и до сада, остајемо отворени за све друштвене структуре, остале опозиционе партије, синдикате, студенте и све слободоумне људе - каже Булајић. - Тражимо да се у Црној Гори коначно организују и одрже поштени и правични избори. Влада нема решење ни за један од нагомиланих проблема. Сваким даном опстанка на власти, она генерише све већи обим свих облика криминала који разара и саме темеље породице. Преварени и опљачкани грађани прибегли су очекиваном бунту.

На последњој седници Председништва ДФ било је речи и о предлогу Демоса, УРА и демократа о формирању владе народног јединства уз посредовање ЕУ.

- Нажалост, њихова иницијатива о неопходности формирања прелазне владе уз посредништво ЕУ већ је наишла на одбијање Брисела, јуче Позитивне, а раније од ДПС и СДП - каже се у саопштењу.

Демократски фронт, као једног од кључних криваца за продубљивање кризе у земљи, означава Ранка Кривокапића, шефа парламента, који је, како су оценили, 24. октобра демонстрирао неспремност и политичку незрелост. Председништво ДФ позвало је остатак црногорске опозиције да им се придружи у организацији новог великог протеста у Подгорици.

Премијер данас у Перламенту

Предсједник црногорске владе Мило Ђукановић одговараће данас у парламенту на питања представника посланичких клубова, а посланици ће питати премијера о протестима. Премијерском сату неће присуствовати посланици Социјалистичке народне партије и демократа, који сматрају непримереним да са Ђукановићем воде дијалог у парламенту, после његових квалификација протеста у Подгорици. Посланици Демократског Фронта одраније не присуствују заседањима парламента.

Блефирање

Страхиња Булајић каже да, без обзира на веру и нацију, сви скупа траже права са улице, јер не верују у "квазиинституције Црне Горе које не функционишу".

- Ту нема и не може бити никаквог простора за политичка блефирања о умешаности једне велике силе, која је из ових и оних разлога покренула, организовала и финансирала ДФ и очекивани народни бунт. Може постојати једино непромишљена или лоша намера - каже Булајић.

Дано Јукић: Лажу да рушим Ђукановића

Неким црногорским медијима, као један од кључних људи мреже "Подгорица-Београд-Москва" која, наводно, ради на рушењу Мила Ђукановића, означен је Дано Јукић, пензионисани подофицир из Новог Сада. Као "доказ" објављене су фотографије његовог боравка у Москви и вечере у новосадском ресторану "Сокаче", на којој је био и Андрија Мандић, скинуте са Јукићевог фејсбук-профила.

- На Свесловенски конгрес у Москву путовао сам у мају, а са Мандићем сам на вечери био у септембру, после његовог гостовања на једној новосадској ТВ. Повезивање тих догађаја и конструисање међународне завере против Ђукановића је трагикомично - каже за "Новости" овај рођени Подгоричанин.

Реч је каже о беспризорној злоупотреби личних фотографија, а као "доказ" завереничке улоге искоришћено је и учешће у борби против агресије НАТО на СР Југославију 1999.

- Са 240. ракетним пуком ПВО као старији водник борио сам се против агресора, и за то сам одликован. Ругање томе нека иде на част онима који то чине, ја сам на то поносан - закључио је Јукић.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Црни Груја

30.10.2015 09:20

Хајде јаде једне ћутите и покрите се ушима. Хоћете да рушите Мила а нисте у стању да на улицу изведете више од пет хиљада људи. Јака сте ми ви опозиција. Смијешни сте к'о цртани филм. Мило вас г**и двадесет пет година и ви се к'о сад сјетили да га рушите. Ви сте обичне јајаре, којима није остало ни "Ч" од некадашњег чојства. Мило је и сестру и вас дао шиптарима. Сад се потрудите да нађете довољно васелина. Биће вам лакше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

30.10.2015 10:11

Ти си ц.г. кретен и балавац који пише глупости.Ти да знас ста је чојство??? У зивоту си бацио две петарде испред школе и мислис да си мангуп који треба да дијели лекције другима?Волио би да те ја сретнем на улици па да ти излупам пар шамара да видим твоје чојство,педеру мали изфрустрирани...

Name

лингуа мендум

30.10.2015 11:08

Бањалука, ипак не би имало смисла залијепити му пар шамара, или му излупати или испљускати образине. Коментари Црног Груја су увијек такви, дубоко саркастични...

Name

јадо

30.10.2015 11:57

Јадан си ти црни Грујо

Name

Михаило Микић

30.10.2015 12:03

О слободи и чојству и јунаштву говоре јунаци којима слобода и чојство и јунаштво у животу недостаје као нашим храбрим Црногорцима!

Name

Прозор мора пасти

30.10.2015 09:22

Свака част, само напријед, ријешите га се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

30.10.2015 09:25

ГОСПОДО Г.МИЛО ЦЕ СЕ САМ СРУСИТИ И ТО ВРЛО БРЗО НЕОПРЕЗНОСТ КОД ПЉАЦКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кајла

30.10.2015 14:10

Само масовно. И понесите гас маске и кациге. Ако буде потребе, пендреке и остало оружје отмите од непријатеља.

ОДГОВОРИТЕ