Protiv Mila masovno

Nemili događaji, policijsko razbijanje demonstracija 24. oktobra i prebijanje građana po podgoričkim ulicama, nisu uplašili lidere i pristalice Demokratskog fronta, koji nastavljaju borbu protiv režima Mila Đukanovića do ispunjenja političkih zahteva - pada aktuelne vlade, formiranje nove, prelazne, koja će stvoriti uslove za fer izbore.

Region 30.10.2015 | 10:00
Protiv Mila masovno

Poručuju da preko građanske neposlušnosti kao legitimnog demokratskog vida, koja u prvom redu podrazumeva bojkot plaćanja računa za struju, vode i poreza na nekretnine, koji su milionski, mogu podići građansko nezadovoljstvo.

Potpredsednik Nove srpske demokratije, članice DF, Strahinja Bulajić saopštio je juče da pad višegodišnje Milove vladavine može doći preko protesta. Sutra je skup u Herceg Novom, a potom u Podgorici, sa željom da on bude najmasovniji od svih. Mada termin još nije određen, izvesno je da se na taj događaj neće dugo čekati.

- Idemo mirno i demokratski. Jedino tako možemo povratiti poverenje u institucije i ceo društveni sistem. Kao i do sada, ostajemo otvoreni za sve društvene strukture, ostale opozicione partije, sindikate, studente i sve slobodoumne ljude - kaže Bulajić. - Tražimo da se u Crnoj Gori konačno organizuju i održe pošteni i pravični izbori. Vlada nema rešenje ni za jedan od nagomilanih problema. Svakim danom opstanka na vlasti, ona generiše sve veći obim svih oblika kriminala koji razara i same temelje porodice. Prevareni i opljačkani građani pribegli su očekivanom buntu.

Na poslednjoj sednici Predsedništva DF bilo je reči i o predlogu Demosa, URA i demokrata o formiranju vlade narodnog jedinstva uz posredovanje EU.

- Nažalost, njihova inicijativa o neophodnosti formiranja prelazne vlade uz posredništvo EU već je naišla na odbijanje Brisela, juče Pozitivne, a ranije od DPS i SDP - kaže se u saopštenju.

Demokratski front, kao jednog od ključnih krivaca za produbljivanje krize u zemlji, označava Ranka Krivokapića, šefa parlamenta, koji je, kako su ocenili, 24. oktobra demonstrirao nespremnost i političku nezrelost. Predsedništvo DF pozvalo je ostatak crnogorske opozicije da im se pridruži u organizaciji novog velikog protesta u Podgorici.

Premijer danas u Perlamentu

Predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović odgovaraće danas u parlamentu na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, a poslanici će pitati premijera o protestima. Premijerskom satu neće prisustvovati poslanici Socijalističke narodne partije i demokrata, koji smatraju neprimerenim da sa Đukanovićem vode dijalog u parlamentu, posle njegovih kvalifikacija protesta u Podgorici. Poslanici Demokratskog Fronta odranije ne prisustvuju zasedanjima parlamenta.

Blefiranje

Strahinja Bulajić kaže da, bez obzira na veru i naciju, svi skupa traže prava sa ulice, jer ne veruju u "kvaziinstitucije Crne Gore koje ne funkcionišu".

- Tu nema i ne može biti nikakvog prostora za politička blefiranja o umešanosti jedne velike sile, koja je iz ovih i onih razloga pokrenula, organizovala i finansirala DF i očekivani narodni bunt. Može postojati jedino nepromišljena ili loša namera - kaže Bulajić.

Dano Jukić: Lažu da rušim Đukanovića

Nekim crnogorskim medijima, kao jedan od ključnih ljudi mreže "Podgorica-Beograd-Moskva" koja, navodno, radi na rušenju Mila Đukanovića, označen je Dano Jukić, penzionisani podoficir iz Novog Sada. Kao "dokaz" objavljene su fotografije njegovog boravka u Moskvi i večere u novosadskom restoranu "Sokače", na kojoj je bio i Andrija Mandić, skinute sa Jukićevog fejsbuk-profila.

- Na Sveslovenski kongres u Moskvu putovao sam u maju, a sa Mandićem sam na večeri bio u septembru, posle njegovog gostovanja na jednoj novosadskoj TV. Povezivanje tih događaja i konstruisanje međunarodne zavere protiv Đukanovića je tragikomično - kaže za "Novosti" ovaj rođeni Podgoričanin.

Reč je kaže o besprizornoj zloupotrebi ličnih fotografija, a kao "dokaz" zavereničke uloge iskorišćeno je i učešće u borbi protiv agresije NATO na SR Jugoslaviju 1999.

- Sa 240. raketnim pukom PVO kao stariji vodnik borio sam se protiv agresora, i za to sam odlikovan. Ruganje tome neka ide na čast onima koji to čine, ja sam na to ponosan - zaključio je Jukić.

Izvor: Večernje NOVOSTI

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

30.10.2015 09:20

Hajde jade jedne ćutite i pokrite se ušima. Hoćete da rušite Mila a niste u stanju da na ulicu izvedete više od pet hiljada ljudi. Jaka ste mi vi opozicija. Smiješni ste k'o crtani film. Milo vas g**i dvadeset pet godina i vi se k'o sad sjetili da ga rušite. Vi ste obične jajare, kojima nije ostalo ni "Č" od nekadašnjeg čojstva. Milo je i sestru i vas dao šiptarima. Sad se potrudite da nađete dovoljno vaselina. Biće vam lakše.

ODGOVORITE
Name

banja luka

30.10.2015 10:11

Ti si c.g. kreten i balavac koji piše gluposti.Ti da znas sta je čojstvo??? U zivotu si bacio dve petarde ispred škole i mislis da si mangup koji treba da dijeli lekcije drugima?Volio bi da te ja sretnem na ulici pa da ti izlupam par šamara da vidim tvoje čojstvo,pederu mali izfrustrirani...

Name

lingua mendum

30.10.2015 11:08

Banjaluka, ipak ne bi imalo smisla zalijepiti mu par šamara, ili mu izlupati ili ispljuskati obrazine. Komentari Crnog Gruja su uvijek takvi, duboko sarkastični...

Name

jado

30.10.2015 11:57

Jadan si ti crni Grujo

Name

Михаило Микић

30.10.2015 12:03

О слободи и чојству и јунаштву говоре јунаци којима слобода и чојство и јунаштво у животу недостаје као нашим храбрим Црногорцима!

Name

Prozor mora pasti

30.10.2015 09:22

Svaka čast, samo naprijed, riješite ga se.

ODGOVORITE
Name

DULE NS

30.10.2015 09:25

GOSPODO G.MILO CE SE SAM SRUSITI I TO VRLO BRZO NEOPREZNOST KOD PLJACKE.

ODGOVORITE
Name

kajla

30.10.2015 14:10

Samo masovno. I ponesite gas maske i kacige. Ako bude potrebe, pendreke i ostalo oružje otmite od neprijatelja.

ODGOVORITE