Колико Нијемци плаћају своје репрезентативце?!

Сваки позив вреди 20.000 евра! Битно је само да си у националном тиму, не мораш ни минут да одиграш...

Фудбал 02.11.2015 | 08:40
Колико Нијемци плаћају своје репрезентативце?!

Специјализовани сајт за финансије у фудбалу Фуссбалл-Гелд.де објавио је листу зарада немачких репрезентативаца у недавно завршеним квалификацијама за Европско првенство у Француској наредне године. Фудбалски савез Немачке издвојио је око 4.500.000 евра за премије, а занимљиво да играчи нису премирани на основу резултата.

Дакле, код Немаца уопште није важно да ли ће екипа да победи или изгуби, није чак важно ни да ли ће фудбалер наћи на терену, битно је само да будете позвани у репрезентацију и премија је ту. И то не мала - сваки позив вреди 20.000 евра?!

Тако се рецимо догодило да је голман Хановера Роберт Цилер позив у национални тим добио чак осам пута, а да ниједном није крочио на терен. Без обзира на то његов банковни рачун је захваљујући позивима Јоакима Лева, а било је их је осам, богатији за 160.000 евра.

Занимљиво да је само један од укупно 36 позиваних играча одиграо свих десет утакмица и то је дефанзивац Бајерна Џером Боатенг. Он је одиграо свих 900 минута у квалификацијама, а зарадио је свега 40.000 евра више од Цилера...

Да подсетимо, Немачка је као првопласирана у својој групи обезбедила пласман на ЕП.

Да појаснимо шта значе ове колоне на списку изнад... У првој је дакле количина новца који је фудбалер зарадио, у другој је број позива у национални тим, а у трећој број одиграних утакмица. У последње три колоне су минути проведени у игри, односно просечна зарада по одиграном минуту и просек зараде по мечу...

Коментари / 0

Оставите коментар