Koliko Nijemci plaćaju svoje reprezentativce?!

Svaki poziv vredi 20.000 evra! Bitno je samo da si u nacionalnom timu, ne moraš ni minut da odigraš...

Fudbal 02.11.2015 | 08:40
Koliko Nijemci plaćaju svoje reprezentativce?!

Specijalizovani sajt za finansije u fudbalu Fussball-Geld.de objavio je listu zarada nemačkih reprezentativaca u nedavno završenim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine. Fudbalski savez Nemačke izdvojio je oko 4.500.000 evra za premije, a zanimljivo da igrači nisu premirani na osnovu rezultata.

Dakle, kod Nemaca uopšte nije važno da li će ekipa da pobedi ili izgubi, nije čak važno ni da li će fudbaler naći na terenu, bitno je samo da budete pozvani u reprezentaciju i premija je tu. I to ne mala - svaki poziv vredi 20.000 evra?!

Tako se recimo dogodilo da je golman Hanovera Robert Ciler poziv u nacionalni tim dobio čak osam puta, a da nijednom nije kročio na teren. Bez obzira na to njegov bankovni račun je zahvaljujući pozivima Joakima Leva, a bilo je ih je osam, bogatiji za 160.000 evra.

Zanimljivo da je samo jedan od ukupno 36 pozivanih igrača odigrao svih deset utakmica i to je defanzivac Bajerna Džerom Boateng. On je odigrao svih 900 minuta u kvalifikacijama, a zaradio je svega 40.000 evra više od Cilera...

Da podsetimo, Nemačka je kao prvoplasirana u svojoj grupi obezbedila plasman na EP.

Da pojasnimo šta znače ove kolone na spisku iznad... U prvoj je dakle količina novca koji je fudbaler zaradio, u drugoj je broj poziva u nacionalni tim, a u trećoj broj odigranih utakmica. U poslednje tri kolone su minuti provedeni u igri, odnosno prosečna zarada po odigranom minutu i prosek zarade po meču...

Komentari / 0

Ostavite komentar