Шентиљ: Дјеца плачу, полиција заводи ред

У транзитном центру у Шентиљу, између Словеније и Аустрије, стање је послијеподне било хаотично - избјеглице су пробиле ограду, а полиција их је покушавала зауставити примјеном силе. Пуно је породица с малом дјецом.

Регион 29.10.2015 | 21:08
Шентиљ: Дјеца плачу, полиција заводи ред

Шентиљ је постао најкритичнија тачка транзита избјеглица, јер су дошле хиљаде људи, а полиција је у Аустрију пропуштала групе од 50 људи.

Нервоза због чекања и лоших услова је расла цијели дан, да би у послијеподневним сатима кампом у Шентиљу почео одзвањати дјечји плач, а полиција је пендрецима заводила ред те је било и повријеђених.

Нагуравање су забиљежиле камере Цханнела 4. Нетом прије него што је пробијена ограда, полиција је настојала умирити нагуране људе, молећи их за стрпљење, јер међу њима има пуно дјеце и беба.

Међутим, свеједно је дошло до пробијања ограде. У словенским прихватним центрима ујутро је било близу осам хиљада избјеглица, од чега се више од половине налазило управо у претрпаном транзитном центру у Шентиљу.

 

 
Рефугеес бреак тхроугх барриерс

Хундредс оф рефугеес форце тхеир wаy паст Аустриан оффициалс ат тхе Словениан бордер.Пеопле ат тхе оверцроwдед Сентиљ рецептион цамп броке тхроугх барриерс афтер qуеуинг фор хоурс ин цолд wеатхер.

Постед бy Цханнел 4 Неwс он 29. октобар 2015

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

атом

30.10.2015 11:23

Кад им изградите оно што сте им развалили, вратите их назад.

ОДГОВОРИТЕ