Šentilj: Djeca plaču, policija zavodi red

U tranzitnom centru u Šentilju, između Slovenije i Austrije, stanje je poslijepodne bilo haotično - izbjeglice su probile ogradu, a policija ih je pokušavala zaustaviti primjenom sile. Puno je porodica s malom djecom.

Region 29.10.2015 | 21:08
Šentilj: Djeca plaču, policija zavodi red

Šentilj je postao najkritičnija tačka tranzita izbjeglica, jer su došle hiljade ljudi, a policija je u Austriju propuštala grupe od 50 ljudi.

Nervoza zbog čekanja i loših uslova je rasla cijeli dan, da bi u poslijepodnevnim satima kampom u Šentilju počeo odzvanjati dječji plač, a policija je pendrecima zavodila red te je bilo i povrijeđenih.

Naguravanje su zabilježile kamere Channela 4. Netom prije nego što je probijena ograda, policija je nastojala umiriti nagurane ljude, moleći ih za strpljenje, jer među njima ima puno djece i beba.

Međutim, svejedno je došlo do probijanja ograde. U slovenskim prihvatnim centrima ujutro je bilo blizu osam hiljada izbjeglica, od čega se više od polovine nalazilo upravo u pretrpanom tranzitnom centru u Šentilju.

 

 
Refugees break through barriers

Hundreds of refugees force their way past Austrian officials at the Slovenian border.People at the overcrowded Sentilj reception camp broke through barriers after queuing for hours in cold weather.

Posted by Channel 4 News on 29. oktobar 2015

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

atom

30.10.2015 11:23

Kad im izgradite ono što ste im razvalili, vratite ih nazad.

ODGOVORITE