Квинси Милер стиже у Звезду: Једва чекам!

Нови кошаркаш црвено-белих свестан да му неће бити лако да се брзо прилагоди европском стилу кошарке, али каже да нестрпљиво чека почетак нове авантуре.

Кошарка 22.10.2015 | 19:00
Квинси Милер стиже у Звезду: Једва чекам!

Док се његови будући саиграчи налазе у Мадриду, где ће у оквиру 2. кола Евролиге играти против Реала, Квинси Милер ће у Београду обавити лекарске прегледе и потписати уговор. Право из НБА лиге у Црвену звезду Телеком!

Ново појачање црвено-белих на позицији "четворке" каже да је нестрпљив да крене у још једну авантуру.

"Заиста се радујем овој прилици, новом искуству и игрању у Црвеној звезди и Србији. Једва чекам да почне ова епизода!", поручио је Американац за клупски сајт.

"Даваћу свако вече, на утакмицама, на тренинзима 110 одсто", додао је бивши играч Денвера и Бруклина, који је три сезоне провео у најјачој светској лиги.

Милер каже да је долазак у Београд био велика одлука не само за њега, већ и његову породицу,

"Прелазак у Европу је велики изазов за мене. Чуо сам од многих, да је квалитет кошарке у Евролиги врло висок, тако да ту не би требало да буде много разлике у односу на НБА. Таква сам особа, да овај долазак видим као велику прилику и шансу да још више развијем своју игру".

За долазак у Црвену звезду највеће заслуге имају Милерови менаџери, Ленс Јанг и Мишко Ражнатовић.

"Они су ме детаљно упознали са ситуацијом у, сада већ, мом новом клубу. Чуо сам од њих доста правих ствари о Црвеној звезди, пре него што сам потписао уговор. Рекли су ми једну ствар која је за мене била кључна, да је у питању један од великих европских клубова и да бих могао много и одмах да помогнем на позицији четири, на којој је тим ослабљен бројним повредама".

Милер каже да је већ имао увид у подршку навијача коју имају црвено-бели и да једва чека да осети ту атмосферу.

"Већ сам погледао и упознао се преко снимака са новим тимом и клубом. Оно што сам запазио су навијачи, који су бучни и одани свом клубу. У таквој атмосфери и пред таквим навијачима биће право задовољство играти. Мој агент Мишко Ражнатовиц ми је већ исприцао доста тога лепог о Београду, уосталом он ће и бити мој водич кроз град, како би га што пре упознао".

Свестан је, ипак, крилни кошаркаш да прилагођавање европском стилу игре неће бити лак посао.

"Мој примарни циљ је да помогнем тиму да побеђује. Прелазак на европски стил кошарке неће бити лак, али верујем у своју игру и оно што радим", поручио је Милер.

Коментари / 0

Оставите коментар