Kvinsi Miler stiže u Zvezdu: Jedva čekam!

Novi košarkaš crveno-belih svestan da mu neće biti lako da se brzo prilagodi evropskom stilu košarke, ali kaže da nestrpljivo čeka početak nove avanture.

Košarka 22.10.2015 | 19:00
Kvinsi Miler stiže u Zvezdu: Jedva čekam!

Dok se njegovi budući saigrači nalaze u Madridu, gde će u okviru 2. kola Evrolige igrati protiv Reala, Kvinsi Miler će u Beogradu obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor. Pravo iz NBA lige u Crvenu zvezdu Telekom!

Novo pojačanje crveno-belih na poziciji "četvorke" kaže da je nestrpljiv da krene u još jednu avanturu.

"Zaista se radujem ovoj prilici, novom iskustvu i igranju u Crvenoj zvezdi i Srbiji. Jedva čekam da počne ova epizoda!", poručio je Amerikanac za klupski sajt.

"Davaću svako veče, na utakmicama, na treninzima 110 odsto", dodao je bivši igrač Denvera i Bruklina, koji je tri sezone proveo u najjačoj svetskoj ligi.

Miler kaže da je dolazak u Beograd bio velika odluka ne samo za njega, već i njegovu porodicu,

"Prelazak u Evropu je veliki izazov za mene. Čuo sam od mnogih, da je kvalitet košarke u Evroligi vrlo visok, tako da tu ne bi trebalo da bude mnogo razlike u odnosu na NBA. Takva sam osoba, da ovaj dolazak vidim kao veliku priliku i šansu da još više razvijem svoju igru".

Za dolazak u Crvenu zvezdu najveće zasluge imaju Milerovi menadžeri, Lens Jang i Miško Ražnatović.

"Oni su me detaljno upoznali sa situacijom u, sada već, mom novom klubu. Čuo sam od njih dosta pravih stvari o Crvenoj zvezdi, pre nego što sam potpisao ugovor. Rekli su mi jednu stvar koja je za mene bila ključna, da je u pitanju jedan od velikih evropskih klubova i da bih mogao mnogo i odmah da pomognem na poziciji četiri, na kojoj je tim oslabljen brojnim povredama".

Miler kaže da je već imao uvid u podršku navijača koju imaju crveno-beli i da jedva čeka da oseti tu atmosferu.

"Već sam pogledao i upoznao se preko snimaka sa novim timom i klubom. Ono što sam zapazio su navijači, koji su bučni i odani svom klubu. U takvoj atmosferi i pred takvim navijačima biće pravo zadovoljstvo igrati. Moj agent Miško Ražnatovic mi je već ispricao dosta toga lepog o Beogradu, uostalom on će i biti moj vodič kroz grad, kako bi ga što pre upoznao".

Svestan je, ipak, krilni košarkaš da prilagođavanje evropskom stilu igre neće biti lak posao.

"Moj primarni cilj je da pomognem timu da pobeđuje. Prelazak na evropski stil košarke neće biti lak, ali verujem u svoju igru i ono što radim", poručio je Miler.

Komentari / 0

Ostavite komentar