Насиље у Подгорици, прекид демонстрација

Црногорска полиција је рано јутрос разбила протесте опозиционог Демократског фронта (ДФ) који је 20 дана протестовао у центру Подгорице тражећи оставку владе премијера Мила Ђукановића. Протест је разбијен јутрос око 5.00.

Регион 17.10.2015 | 16:00
Насиље у Подгорици, прекид демонстрација

Ухапшена су два посланика, Славен Радуновић и Владислав Бојовић, као и два одборника. Посланик Милан Кнежевић је завршио у Ургентном центру након што је испрскан спрејем у лице. У акцији разбијања протеста је учествовала и комунална полиција.

Како је речено из групе Слобода тражи људе један припадник ватрогасне јединице је ударио посланика Бранка Радуловића. Према речима Владимира Божовића из Матице српске, брутално је претучен уредник ИН4С портала Гојко Раичевић, након што је ухапшен.

Како је казао извор из ДФ-а, помоћник директора Управе полиције Никола Јањушевић је јутрос обавестио посланика ДФ-а Милутина Ђукановића, који је пријављен као организатор протеста, да се протест прекида. Ђукановић и остали посланици су то одбили, да би шеф Центра безбедности Подгорица Јовица Речевић преко микрофона саопштио да је скуп забрањен.

Одмах након тога, пар минута након 6 часова, је почела полицијска акција разбијања протеста. 

 
Хапшење посланика Радуновића и уредника ИН4С-а Гојка Раичевића

Хапшење посланика Славена Радуновића и уредника ИН4С-а, Гојка Раичевића.

Постед бy Информативни портал ИН4С он 16. октобар 2015

 

"Бачен је и сузавац. Има доста приведених и повређених. Посланици Славен Радуновић и Владислав Бојовић су приведени, а председник ДНП МИлан Кнежевић је завршио у Ургентном центру. Током окршаја, један припадник ватрогасне јединице је употребио силу и ударио професора Бранка Радуловића. Елеватор је послат да сруши бину", пише на фејсбук страници Слобода тражи људе.

Јаке полицијске снаге обезбеђују јутрос центар Подгорице, а шатори и бина уклоњени су са булевара испред зграде црногорске скупштине, где су демонстранти протестовали 20 дана.

ДФ је овим поводом саопштио да "разматра све опције примереног одговора на интервенцију полиције".

МУП је багером јутрос "очистио" шаторе, бину и остале објекте са места протеста.

Извор: Вијести

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Принцип

17.10.2015 08:41

Ова дешавања у Црној Гори указују,да је дошло до засићења прозападне власти на челу са Ђукановичем у Црној Гори!Ђукановић и ти полтробси издајници око њега,до сада су продали и земљу и још метар идпод земље,од државе је направио мафијашку творевину,ужи круг око њега се обогатио,странцима продали све,подијелио Србе и црногорце,омаловажио Спц,и сада му је једина шанса да што прије Ц.Гору уведе у Нато пошто му је то једина сигурност.али народ није луд зтог тиранина и мафијаша треба срушити ßто пре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

17.10.2015 12:22

Дјукановиц сиптарцина,балкански монструм број 1

Name

ста реце

17.10.2015 14:32

Па јели тај исти Дјукановиц у РС прогласен цовјеком године,предпосле године?То му додјелисе Независне и Додиков пријатељ Копања.

Name

небитан

17.10.2015 15:55

Ел Цхапо је господин, бизнисмен за ове насе хостаплере. Њега није народ довео тамо гдје је. Овдје је народ омогуцио овим да га хандре ал тај исти народ је глуп да то схвати.

Name

Соколац

17.10.2015 08:45

И како рече Старац Тадеј тако и поче . Пророчанство о Црној Гори и Милу Дјукановићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

17.10.2015 09:03

Мафијаска демократија у резији НАТО психопата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

17.10.2015 09:10

Нека шаторе поставе у својим двориштима. Било је питање времена када че се ово десити.Кукате на Милу, а наш велики вођа Милокрад Лакташенко, је забранио да се у кругу од неколико километара несмије причи и демонстрирати пред Бајином зградом, а камоли негдје да се постави шаторско насеље.Зато прво погледајте шта ради СНСД и његова полиција па онда критикујте Милу Ђукановића и власт у ДРЖАВИ ЦРНОЈ ГОРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

17.10.2015 09:26

И у Тузли "полиција преписује" од Дјукановица!Јутрос унистили саторе синдиката "Солидарности" сацињеног првенствено од обесправљених радника унистених тузланских гиганата,преторијанска гарда(сељацка,СДА) показала зубе , зедни су крви и освете због фебруара 2014. листом(СДА) сељацине и глупани који не схватају да стављају главу у торбу за 800 марака мјесецно! А кад опет пукне у Тузли, а хоце, заврсит це као Секуритатеа у Румунији!

Name

тртмрт

17.10.2015 09:27

тако је Милојко..Црна Гора је за Реп. Српску измисљена земља..кад видим само наслове на РТРС згади ми се...

Name

контрапункт

17.10.2015 12:01

Пола Црне горе запослено у специјали. Овакво понашање власти, сав овај неред и пропаст, омогућили су ови из вана дајући властима нон-стоп нове паре којима ће сачувати социјални мир. Шнита хљеба сваки дан. Ето Додику је дотурено пара у вриједности 300 милиона долара а ММФ званчно спремио милијарду Еура за цијелу БиХ. И све то иде на плате буџетлијама. А БиХ, са својим ентитетима, тоне ли тоне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

17.10.2015 13:33

У РС ИСТО МАФИЈА НА ЦЕЛУ АЛИ ВИСЕ УЛАЗЕ У БОРБУ ПРОТИВ ДЕМОНСТРАЦИЈА..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јосип

17.10.2015 13:49

А зар ми имамо право критиковати црногорску власт и Милу кад имамо истог и горег од њега.Ми смо једноставно хрђави, завидни и лоши људи(сви балканци, да не буде забуне)и мени ни данас није јасно како је Тито успио бар за кратко да нас уједини тако да нам је на првом мјесту била Југа па све остало, никад ми то неће бити јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

17.10.2015 14:37

Браво Јосипе, коментар за мало дубљу анализу. Вјеруј да сам се насмијао, јер одавно нисам прочитао овако добар коментар.

Name

Ре Кондор

17.10.2015 14:01

Ел Цапо из Мексика је мала маца за ове насе БОСОВЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јосип

17.10.2015 14:11

Прво средства информисања тј изапирање мозга или једноумље.Друго КОС,УДБА,Милиција и МРКУЉА. Брак на силу кога је теско било растурит???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јосип

17.10.2015 14:56

Све што си ти набројао, то исто ради твој вођа главни баја Милорад додик, у РЕПУБЛИЦИ СРБСКОЈ.

Name

Еј Јосипе

17.10.2015 16:14

Давно сам ја отисао од те багре а мој водја поцива у Бозијем миру.Легендарни ПОП САВО БОЗИЦ СА ТРЕБАВЕ.

ОДГОВОРИТЕ