Nasilje u Podgorici, prekid demonstracija

Crnogorska policija je rano jutros razbila proteste opozicionog Demokratskog fronta (DF) koji je 20 dana protestovao u centru Podgorice tražeći ostavku vlade premijera Mila Đukanovića. Protest je razbijen jutros oko 5.00.

Region 17.10.2015 | 16:00
Nasilje u Podgorici, prekid demonstracija

Uhapšena su dva poslanika, Slaven Radunović i Vladislav Bojović, kao i dva odbornika. Poslanik Milan Knežević je završio u Urgentnom centru nakon što je isprskan sprejem u lice. U akciji razbijanja protesta je učestvovala i komunalna policija.

Kako je rečeno iz grupe Sloboda traži ljude jedan pripadnik vatrogasne jedinice je udario poslanika Branka Radulovića. Prema rečima Vladimira Božovića iz Matice srpske, brutalno je pretučen urednik IN4S portala Gojko Raičević, nakon što je uhapšen.

Kako je kazao izvor iz DF-a, pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević je jutros obavestio poslanika DF-a Milutina Đukanovića, koji je prijavljen kao organizator protesta, da se protest prekida. Đukanović i ostali poslanici su to odbili, da bi šef Centra bezbednosti Podgorica Jovica Rečević preko mikrofona saopštio da je skup zabranjen.

Odmah nakon toga, par minuta nakon 6 časova, je počela policijska akcija razbijanja protesta. 

 
Хапшење посланика Радуновића и уредника ИН4С-а Гојка Раичевића

Хапшење посланика Славена Радуновића и уредника ИН4С-а, Гојка Раичевића.

Posted by Informativni portal IN4S on 16. oktobar 2015

 

"Bačen je i suzavac. Ima dosta privedenih i povređenih. Poslanici Slaven Radunović i Vladislav Bojović su privedeni, a predsednik DNP MIlan Knežević je završio u Urgentnom centru. Tokom okršaja, jedan pripadnik vatrogasne jedinice je upotrebio silu i udario profesora Branka Radulovića. Elevator je poslat da sruši binu", piše na fejsbuk stranici Sloboda traži ljude.

Jake policijske snage obezbeđuju jutros centar Podgorice, a šatori i bina uklonjeni su sa bulevara ispred zgrade crnogorske skupštine, gde su demonstranti protestovali 20 dana.

DF je ovim povodom saopštio da "razmatra sve opcije primerenog odgovora na intervenciju policije".

MUP je bagerom jutros "očistio" šatore, binu i ostale objekte sa mesta protesta.

Izvor: Vijesti

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Princip

17.10.2015 08:41

Ova dešavanja u Crnoj Gori ukazuju,da je došlo do zasićenja prozapadne vlasti na čelu sa Đukanovičem u Crnoj Gori!Đukanović i ti poltrobsi izdajnici oko njega,do sada su prodali i zemlju i još metar idpod zemlje,od države je napravio mafijašku tvorevinu,uži krug oko njega se obogatio,strancima prodali sve,podijelio Srbe i crnogorce,omalovažio Spc,i sada mu je jedina šansa da što prije C.Goru uvede u Nato pošto mu je to jedina sigurnost.ali narod nije lud ztog tiranina i mafijaša treba srušiti ßto pre!

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

17.10.2015 12:22

Djukanovic siptarcina,balkanski monstrum broj 1

Name

sta rece

17.10.2015 14:32

Pa jeli taј istи Djukanovic u RS proglasen covjekom godine,predposle godine?To mu dodjelise Nezavisne i Dodikov prijatelj Kopanja.

Name

nebitan

17.10.2015 15:55

El Chapo je gospodin, biznismen za ove nase hostaplere. Njega nije narod doveo tamo gdje je. Ovdje je narod omogucio ovim da ga handre al taj isti narod je glup da to shvati.

Name

Sokolac

17.10.2015 08:45

I kako reče Starac Tadej tako i poče . Proročanstvo o Crnoj Gori i Milu Djukanoviću

ODGOVORITE
Name

goran

17.10.2015 09:03

Mafijaska demokratija u reziji NATO psihopata

ODGOVORITE
Name

Milojko

17.10.2015 09:10

Neka šatore postave u svojim dvorištima. Bilo je pitanje vremena kada če se ovo desiti.Kukate na Milu, a naš veliki vođa Milokrad Laktašenko, je zabranio da se u krugu od nekoliko kilometara nesmije priči i demonstrirati pred Bajinom zgradom, a kamoli negdje da se postavi šatorsko naselje.Zato prvo pogledajte šta radi SNSD i njegova policija pa onda kritikujte Milu Đukanovića i vlast u DRŽAVI CRNOJ GORI.

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

17.10.2015 09:26

I u Tuzli "policija prepisuje" od Djukanovica!Jutros unistili satore sindikata "Solidarnosti" sacinjenog prvenstveno od obespravljenih radnika unistenih tuzlanskih giganata,pretorijanska garda(seljacka,SDA) pokazala zube , zedni su krvi i osvete zbog februara 2014. listom(SDA) seljacine i glupani koji ne shvataju da stavljaju glavu u torbu za 800 maraka mjesecno! A kad opet pukne u Tuzli, a hoce, zavrsit ce kao Sekuritatea u Rumuniji!

Name

trtmrt

17.10.2015 09:27

tako je Milojko..Crna Gora je za Rep. Srpsku izmisljena zemlja..kad vidim samo naslove na RTRS zgadi mi se...

Name

kontrapunkt

17.10.2015 12:01

Pola Crne gore zaposleno u specijali. Ovakvo ponašanje vlasti, sav ovaj nered i propast, omogućili su ovi iz vana dajući vlastima non-stop nove pare kojima će sačuvati socijalni mir. Šnita hljeba svaki dan. Eto Dodiku je dotureno para u vrijednosti 300 miliona dolara a MMF zvančno spremio milijardu Eura za cijelu BiH. I sve to ide na plate budžetlijama. A BiH, sa svojim entitetima, tone li tone...

ODGOVORITE
Name

KONDOR

17.10.2015 13:33

U RS ISTO MAFIJA NA CELU ALI VISE ULAZE U BORBU PROTIV DEMONSTRACIJA..

ODGOVORITE
Name

Josip

17.10.2015 13:49

A zar mi imamo pravo kritikovati crnogorsku vlast i Milu kad imamo istog i goreg od njega.Mi smo jednostavno hrđavi, zavidni i loši ljudi(svi balkanci, da ne bude zabune)i meni ni danas nije jasno kako je Tito uspio bar za kratko da nas ujedini tako da nam je na prvom mjestu bila Juga pa sve ostalo, nikad mi to neće biti jasno

ODGOVORITE
Name

Milojko

17.10.2015 14:37

Bravo Josipe, komentar za malo dublju analizu. Vjeruj da sam se nasmijao, jer odavno nisam pročitao ovako dobar komentar.

Name

Re Kondor

17.10.2015 14:01

El Capo iz Meksika je mala maca za ove nase BOSOVE!!

ODGOVORITE
Name

Re Josip

17.10.2015 14:11

Prvo sredstva informisanja tj izapiranje mozga ili jednoumlje.Drugo KOS,UDBA,Milicija i MRKULJA. Brak na silu koga je tesko bilo rasturit???

ODGOVORITE
Name

Josip

17.10.2015 14:56

Sve što si ti nabrojao, to isto radi tvoj vođa glavni baja Milorad dodik, u REPUBLICI SRBSKOJ.

Name

Ej Josipe

17.10.2015 16:14

Davno sam ja otisao od te bagre a moj vodja pociva u Bozijem miru.Legendarni POP SAVO BOZIC SA TREBAVE.

ODGOVORITE