Sahranjen Brano Mićunović na groblju kod Nikšića

Crnogorski biznismen Branislav Brano Mićunović sahranjen je danas na mjesnom groblju u Moštanici kod Nikšića.

Region 21.04.2024 | 19:57
Sahranjen Brano Mićunović na groblju kod Nikšića

Njegovoj sahrani prisustvovao je veliki broj građana Nikšića i drugih gradova Crne Gore i regiona, ljudi iz političkog, kulturnog, sportskog miljea.

Na vječni počinak Brana Mićunovića ispratio je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom i sinom Blažom.

Mićunovićevoj sahrani prisustvovali su bivši i sadašnji funkcioneri DPS-a, piše RTVNK.

Saučešće porodici na groblju u Moštanici izjavili su sadašnji predsjednik DPS-a Danijel Živković, šef poslaničkog kluba te partije Andrija Nikolić i portparol stranke Miloš Nikolić.

U ime bratstva Mićunović od Brana Mićunovića oprostio se prigodnim riječima nekadašnji ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović.

Biznismen s crne liste SAD

Podsjetimo, Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom, što je on više puta demantovao.

Sredinom novembra prošle godine, Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele su sankcije njemu i Miodragu Daki Davidoviću, zbog, kako je navedeno, povezanosti sa kriminalom i zlonamjernim uticajem Rusije u regionu. To podrazumijeva blokadu njihove kompletne imovine u Americi ili one koju kontrolišu njima bliske osobe u toj državi. U obrazloženju odluke, navodi se da je Mićunović decenijama vodeća figura u organizovanom kriminalu u Crnoj Gori, što se datira još od vremena bivše Jugoslavije.

“Najpoznatiji je po ilegalnom švercu cigareta koji je korumpirao i podrivao nezavisnost demokratskih institucija Crne Gore”, piše u saopštenju.

Mićunovića su teretili da je sa nekom od vlada na zapadnom Balkanu i sadašnjim ili bivšim vladinim zvaničnikom, učestvovao u koruptivnim radnjama. 

(N1) Foto: RTVNK