ЛЕ - преглед вечерњих мечева...

Хет-трик непогрешивог Ди Санта, моћна Фјорентина, Карабаг се не шали - голчина Алмеиде угушила побуну Андерлехта! Фараон спасио Кнежеве, Лацио са играчем више сломио Сент Етјен, Бешикташ се ишчупао против Спортинга! АЗ Алкмар је оживео, Баски не успевају у Холандији! Холанђани надиграли и победили комбиновани тим Атлетика – 2:1!

Фудбал 01.10.2015 | 21:40
ЛЕ - преглед вечерњих мечева...

Без много изненађења, па и без много узбуђења у првим мечевима другог кола Лиге Европре. Барем на за фудбалске фанатике који нису имали прилику да навијају за своје клубове. Фаворити су наиме без изузетака оправдавали такав статус - ту тврдњу само донекле ремети Андерлехт, али победе тимова са истока, па ни Карабага, више и нису такво изненађење - док ссмо остали ускраћени за неке вансеријске утакмице које се дуго памтити.

Теза која додуше не важи у случају Франка Ди Санта. Аргентинац из Шалкеа је наиме одиграо једну од најбољих утакмица у каријери и први пут у животу постигао хет-трик. Мање од 16 минута био му је довољно за такав подвиг. Колико и Шалкеу да грчком Астерасу покаже колико је далеко од озбиљног европског фудбала.

АЗ Алкмар је почео да се усправља! После очјаног старта сезоне холандски тим показао је у судару са Атлетиком из Билбаоа да је почео да расте и остао у европском животу. Одлука тренера клуба из Баскије Ернеста Валвердеа да Алкмару супростави комбиновани тим испоставила се као – погрешна.

Прилично комфорни због победе у првом колу против Аугзбурга Шпанци су, чини се, потценили екипу за коју вечерас није играо Рајко Брежанчић. Алкмар је у првом полувремену имао иницијативу, више шанси, али је Билбао успео да сачува кожу.

Спаса за госте није билло након што је Норвежанин Хенриксен добио сјајан добунски пас, а затим спретно лопту ћушнуо испод Херерина. Дефинитвно, Партизан ће имати чему да се нада против Баска. Одбрана Атлетика деловала је повремено порозно. Тако је Боведа постигао аутогол у 65.минуту и најавио расплет.

Покушао је Валверде да се опере, шансу је указао Адурицу у финишу меча, а сјајни нападач му се одужио голом. На клупи Атлетика остао су Ираизоз и Ињаки Вилијамс.

Дерби мечеви су се играли у Риму и Монаку. У Вечном граду Лацио је искористио нервозу у тиму Сент Етјена који је одлично отворио меч и повео већ у шестом минуту преко Мустафе Баје Сала, али је меч дочекао са деветорицом на терену што је заиста био превелик хендикеп.

Прво је директан црвени картон, можда и престрого, заслужио Словенац Роберт Берич, да би у 77. минуту и Сал морао превремено у свлачионицу због друге јавне опомене.

Још пре тога је Лацио преко Огењија Оназија и Веслија Хута преокренуо на 2:1, финиш је био само фомалност. Лукас Биља је осигурао останак бодова у Риму, Кевин Моне-Паке је мајсторским лобом само ублажио пораз француског представника.

У другом мечу Групе Г Дњепар је изненадио Розенборг и поготком Јевгена Селезњова, који је био стрелац и у ремију у Риму у првом колу, стигао до бодова који га воде на деобу првог места. Управо са Римљанима.

У групи Ј у Монаку није било победника, иако је после гола Ерика Ламеле Тотенхем био на добром путу да скине скал озбиљном европском клубу и практично реши све проблеме око европског пролећа. Међутим, Стефан Ел Шарави је жељан да покаже да се Милан преварио кад га је проследио Монаку, па је поготком у 81. минуту популарни Фараон Кнежевима донео реми од 1:1.

Слична ситуација и у Истанбулу. Спортинг је имао гол предности, али је погодак Брајана Руиза анулирао Гокхан Торе у 60. минуту, али ћемо се одмах вратити на Монакову Групу Ј. У њој се играо и сусрет између Карабага и Андерлехта. Велеслалом Ричарда Алмеидиа и еврогол за се победу Азербејџанаца који се пењу на друго место.

Дилеме није било у лисабонском Белему у којем је Фјорентина после 4:1 против Интера још једном показала да игра опасан фудбал. Беленсенсес је доживео дебакл од 0:4, а оно што ће све у Фиренци посебно обрадовати је податак да је у последњим секундама меча мрежу Португалаца затресао и Ђузепе Роси, којем је то био први гол после 501 дана поста!

Група Г

Лацио - Сент Етјен 3:2 (1:1)
/Онази 22, Хут 48, Биља 80 -Сал 6, Моне-Паке 84/

Розенборг - Дњепар 0:1 (0:0)
/Селезнов 78/

Група Х

Бешикташ - Спортинг Лисабон 1:1 (0:1)
/Гокхан Торе 60 - Брајан Руиз 16/

Локомотива Москва - Скендербег 2:0 (1:0)
/Нијасе 35, Самедов 73/

Група И

Базел - Гронинген 2:0 (0:0)
/Бјарнасон 55, Емболо 90/

Белененсес - Фиорентина 0:4 (0:2)
/Бернардески 18, Бабакар 45, Тонел 83аг, Роси 84/

Група Ј

Монако - Тотенхем 1:1 (0:1)
/Ел Шарави 81 - Ламела 35/

Карабаг - Андерлехт 1:0 (1:0)
/Алмеида 36/

Група К

Шалке - Астерас 4:0 (3:0)
/Ди Санто 28, 37, 44пен, /

Спарта - АПОЕЛ 1:0 (1:0)
/Фатаи 24, Бранбец 60/

Група Л

АЗ Алмар - Атлетик Билбао 2:1 (0:0)
/Хенриксен 55, Хапс 65 - Ариц Адуриц 72/

Аугзбург - Партизан 1:3 (0:1)
/Бобадиља 57 - А. Живковић 31, 62, Ђи 54/

Коментари / 0

Оставите коментар