LE - pregled večernjih mečeva...

Het-trik nepogrešivog Di Santa, moćna Fjorentina, Karabag se ne šali - golčina Almeide ugušila pobunu Anderlehta! Faraon spasio Kneževe, Lacio sa igračem više slomio Sent Etjen, Bešiktaš se iščupao protiv Sportinga! AZ Alkmar je oživeo, Baski ne uspevaju u Holandiji! Holanđani nadigrali i pobedili kombinovani tim Atletika – 2:1!

Fudbal 01.10.2015 | 21:40
LE - pregled večernjih mečeva...

Bez mnogo iznenađenja, pa i bez mnogo uzbuđenja u prvim mečevima drugog kola Lige Evropre. Barem na za fudbalske fanatike koji nisu imali priliku da navijaju za svoje klubove. Favoriti su naime bez izuzetaka opravdavali takav status - tu tvrdnju samo donekle remeti Anderleht, ali pobede timova sa istoka, pa ni Karabaga, više i nisu takvo iznenađenje - dok ssmo ostali uskraćeni za neke vanserijske utakmice koje se dugo pamtiti.

Teza koja doduše ne važi u slučaju Franka Di Santa. Argentinac iz Šalkea je naime odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri i prvi put u životu postigao het-trik. Manje od 16 minuta bio mu je dovoljno za takav podvig. Koliko i Šalkeu da grčkom Asterasu pokaže koliko je daleko od ozbiljnog evropskog fudbala.

AZ Alkmar je počeo da se uspravlja! Posle očjanog starta sezone holandski tim pokazao je u sudaru sa Atletikom iz Bilbaoa da je počeo da raste i ostao u evropskom životu. Odluka trenera kluba iz Baskije Ernesta Valverdea da Alkmaru suprostavi kombinovani tim ispostavila se kao – pogrešna.

Prilično komforni zbog pobede u prvom kolu protiv Augzburga Španci su, čini se, potcenili ekipu za koju večeras nije igrao Rajko Brežančić. Alkmar je u prvom poluvremenu imao inicijativu, više šansi, ali je Bilbao uspeo da sačuva kožu.

Spasa za goste nije billo nakon što je Norvežanin Henriksen dobio sjajan dobunski pas, a zatim spretno loptu ćušnuo ispod Hererina. Definitvno, Partizan će imati čemu da se nada protiv Baska. Odbrana Atletika delovala je povremeno porozno. Tako je Boveda postigao autogol u 65.minutu i najavio rasplet.

Pokušao je Valverde da se opere, šansu je ukazao Aduricu u finišu meča, a sjajni napadač mu se odužio golom. Na klupi Atletika ostao su Iraizoz i Injaki Vilijams.

Derbi mečevi su se igrali u Rimu i Monaku. U Večnom gradu Lacio je iskoristio nervozu u timu Sent Etjena koji je odlično otvorio meč i poveo već u šestom minutu preko Mustafe Baje Sala, ali je meč dočekao sa devetoricom na terenu što je zaista bio prevelik hendikep.

Prvo je direktan crveni karton, možda i prestrogo, zaslužio Slovenac Robert Berič, da bi u 77. minutu i Sal morao prevremeno u svlačionicu zbog druge javne opomene.

Još pre toga je Lacio preko Ogenjija Onazija i Veslija Huta preokrenuo na 2:1, finiš je bio samo fomalnost. Lukas Bilja je osigurao ostanak bodova u Rimu, Kevin Mone-Pake je majstorskim lobom samo ublažio poraz francuskog predstavnika.

U drugom meču Grupe G Dnjepar je iznenadio Rozenborg i pogotkom Jevgena Seleznjova, koji je bio strelac i u remiju u Rimu u prvom kolu, stigao do bodova koji ga vode na deobu prvog mesta. Upravo sa Rimljanima.

U grupi J u Monaku nije bilo pobednika, iako je posle gola Erika Lamele Totenhem bio na dobrom putu da skine skal ozbiljnom evropskom klubu i praktično reši sve probleme oko evropskog proleća. Međutim, Stefan El Šaravi je željan da pokaže da se Milan prevario kad ga je prosledio Monaku, pa je pogotkom u 81. minutu popularni Faraon Kneževima doneo remi od 1:1.

Slična situacija i u Istanbulu. Sporting je imao gol prednosti, ali je pogodak Brajana Ruiza anulirao Gokhan Tore u 60. minutu, ali ćemo se odmah vratiti na Monakovu Grupu J. U njoj se igrao i susret između Karabaga i Anderlehta. Veleslalom Ričarda Almeidia i evrogol za se pobedu Azerbejdžanaca koji se penju na drugo mesto.

Dileme nije bilo u lisabonskom Belemu u kojem je Fjorentina posle 4:1 protiv Intera još jednom pokazala da igra opasan fudbal. Belensenses je doživeo debakl od 0:4, a ono što će sve u Firenci posebno obradovati je podatak da je u poslednjim sekundama meča mrežu Portugalaca zatresao i Đuzepe Rosi, kojem je to bio prvi gol posle 501 dana posta!

Grupa G

Lacio - Sent Etjen 3:2 (1:1)
/Onazi 22, Hut 48, Bilja 80 -Sal 6, Mone-Pake 84/

Rozenborg - Dnjepar 0:1 (0:0)
/Seleznov 78/

Grupa H

Bešiktaš - Sporting Lisabon 1:1 (0:1)
/Gokhan Tore 60 - Brajan Ruiz 16/

Lokomotiva Moskva - Skenderbeg 2:0 (1:0)
/Nijase 35, Samedov 73/

Grupa I

Bazel - Groningen 2:0 (0:0)
/Bjarnason 55, Embolo 90/

Belenenses - Fiorentina 0:4 (0:2)
/Bernardeski 18, Babakar 45, Tonel 83ag, Rosi 84/

Grupa J

Monako - Totenhem 1:1 (0:1)
/El Šaravi 81 - Lamela 35/

Karabag - Anderleht 1:0 (1:0)
/Almeida 36/

Grupa K

Šalke - Asteras 4:0 (3:0)
/Di Santo 28, 37, 44pen, /

Sparta - APOEL 1:0 (1:0)
/Fatai 24, Branbec 60/

Grupa L

AZ Almar - Atletik Bilbao 2:1 (0:0)
/Henriksen 55, Haps 65 - Aric Aduric 72/

Augzburg - Partizan 1:3 (0:1)
/Bobadilja 57 - A. Živković 31, 62, Đi 54/

Komentari / 0

Ostavite komentar