ЕП: АЛБ - СРБ; Осјетимо ли опасност, прекидамо меч!

Комесар за безбедност ФСС верује да ће меч против Албаније у Елбасану протећи без инцидента, али и напомиње да ће у случају угрожавања безбедности тима Срби напустити терен!

Фудбал 01.10.2015 | 22:20
ЕП: АЛБ - СРБ; Осјетимо ли опасност, прекидамо меч!

Још недељу дана остало је до сусрета Албаније и Србије у Елбасану, који је УЕФА одавно означила као меч високог ризика.

Албанци су предузели мере, попут оних када у посету долазе највиши државни званичници, како би меч заказан за 8. октобар прошао без инцидената.

Српска репрезентација у Албанију ће допутовати дан пре утакмице и биће смештена у Тирани, а како би се избегли било какви проблеми, предвиђено је да вече уочи меча не одраде тренинг.

Комесар за безбедност Фудбалског савеза Србије Миловоје Мирков саопштио је да се и српска делегација припремила за меч високог ризика.

"Уз српску репрезентацију у Тирани и Елбасану биће и српски полицајци у цивилу, а ми ћемо бити спремни да прекинемо меч са Албанијом на најмањи наговештај опасности", поручио је за "Информер" Мирков.

Комесар за безбедност ФСС истиче да је домаћин спровео опсежне припреме за меч у Елбасану и да за сада нема наговештаја да може доћи до било каквих проблема.

"Незахвално је давати процене да ли би могло да дође до инцидената. Оно што смо до сада видели говори да ће домаћин учинити све да не буде проблема, међутим бићемо на опрезу. Ако у било којем тренутку буде угрожена безбедност наше репрезентације, предузећемо мере, а уколико буде неопходно прекинућемо утакмицу. Надам се да до тога ипак неће доћи", рекао је Мирков и додао да упркос причама које круже последњих дана нема сазнања о томе да би српски навијачи могли наводно да уђу на стадион и направе инцидент.

Будући да је полиција сходно препорукама УЕФА одлучила да забрани навијачима ношење мајица са мапом такозване Велике Албаније и натписом аутохтона, као и банере и заставе који би могли да имају провокативне садржаје, домаћини су осмислили кореографију која ће задовољити критеријуме. Наиме, сваког навијача на стадиону у Елбасану на његовом месту ће сачекати заставица Албаније, као и традционална бела капа - кече, коју носе Албанци.

Коментари / 0

Оставите коментар