EP: ALB - SRB; Osjetimo li opasnost, prekidamo meč!

Komesar za bezbednost FSS veruje da će meč protiv Albanije u Elbasanu proteći bez incidenta, ali i napominje da će u slučaju ugrožavanja bezbednosti tima Srbi napustiti teren!

Fudbal 01.10.2015 | 22:20
EP: ALB - SRB; Osjetimo li opasnost, prekidamo meč!

Još nedelju dana ostalo je do susreta Albanije i Srbije u Elbasanu, koji je UEFA odavno označila kao meč visokog rizika.

Albanci su preduzeli mere, poput onih kada u posetu dolaze najviši državni zvaničnici, kako bi meč zakazan za 8. oktobar prošao bez incidenata.

Srpska reprezentacija u Albaniju će doputovati dan pre utakmice i biće smeštena u Tirani, a kako bi se izbegli bilo kakvi problemi, predviđeno je da veče uoči meča ne odrade trening.

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije Milovoje Mirkov saopštio je da se i srpska delegacija pripremila za meč visokog rizika.

"Uz srpsku reprezentaciju u Tirani i Elbasanu biće i srpski policajci u civilu, a mi ćemo biti spremni da prekinemo meč sa Albanijom na najmanji nagoveštaj opasnosti", poručio je za "Informer" Mirkov.

Komesar za bezbednost FSS ističe da je domaćin sproveo opsežne pripreme za meč u Elbasanu i da za sada nema nagoveštaja da može doći do bilo kakvih problema.

"Nezahvalno je davati procene da li bi moglo da dođe do incidenata. Ono što smo do sada videli govori da će domaćin učiniti sve da ne bude problema, međutim bićemo na oprezu. Ako u bilo kojem trenutku bude ugrožena bezbednost naše reprezentacije, preduzećemo mere, a ukoliko bude neophodno prekinućemo utakmicu. Nadam se da do toga ipak neće doći", rekao je Mirkov i dodao da uprkos pričama koje kruže poslednjih dana nema saznanja o tome da bi srpski navijači mogli navodno da uđu na stadion i naprave incident.

Budući da je policija shodno preporukama UEFA odlučila da zabrani navijačima nošenje majica sa mapom takozvane Velike Albanije i natpisom autohtona, kao i banere i zastave koji bi mogli da imaju provokativne sadržaje, domaćini su osmislili koreografiju koja će zadovoljiti kriterijume. Naime, svakog navijača na stadionu u Elbasanu na njegovom mestu će sačekati zastavica Albanije, kao i tradcionalna bela kapa - keče, koju nose Albanci.

Komentari / 0

Ostavite komentar