Камиони на прелазима чекају до сат времена

На граничним прелазима са Хрватском Батровци-Бајаково и Шид-Товарник путничка возила пролазе без дужих задржавања, а камиони на прелазу Батровци чекају 60 минута, саопштио је Ауто мото савез. Прелаз Ердут отворен за сва возила, без ограничења.

Регион 26.09.2015 | 17:20
Камиони на прелазима чекају до сат времена

Према информацијама Управе граничне полиције Србије, на граничном прелази Батровци колоне камиона готово и да нема, јер је задржавање за ту категорију возила пало на свега 60 минута.

Хрватска полиција саопштила је да је међународни гранични прелаз Ердут отворен за сва возила, без ограничења.

Тај прелаз, заједно с још шест од укупно седам граничних прелаза, био је затворен од прошле седмице због великог прилива избеглица из Србије.

Помоћник командира станице граничне полиције Батровци Зоран Марчета рекао је да се саобраћај тренутно преко тог граничног прелаза одвија нормално.

"То је побољшање у односу на претходни период и очекујемо да ће се до краја дана теретни саобраћај на излазу из Србије рашчистити", истакао је Марчета, додајући да су предузете све мере што се тиче убрзања протока саобраћаја.

Један од возача камиона, Бугарин Димитар Георгиев, казао је Тањугу да се налази у колони пет дана.

"Увече су отворили границу, камиони су брзо пролазили, али је данас настао неки проблем... Не знам шта је да ли је проблем у Србији или Хрватској, газда ми је рекао да би у понедељак требало да дођем у Шпанију. Не знам да ли ћу успети јер мислим да има блокада и у Словенији", казао је Георгиев.

Сви гранични прелази са Мађарском су отворени, задржавање путничких возила су до 30 минута, док теретна возила на прелазу Хоргошу чекају више сати на излазу из земље.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да су граничне полиције две државе у редовном контакту око нормализације саобраћаја на српско-хрватској граници.

"Сада се гужве полако рашчишћавају, потпуно је нормализован ток саобраћаја и одвија се без икаквог ограничења", рекао је Стефановић.

Он је рекао да је до тога дошло пошто су током ноћи биле гужве, а велика колона на нашој граници је настала због хрватских мера.

"Наставићемо да радимо на томе, надам се и у будућности да имамо што бољу и бржу комуникацију у вези са теретним саобраћајем", рекао је Стефановић.

Он је додао и да ће са хрватским колегама разговарати у будућности "шта је то што можемо у смислу полицијске активности да учинимо у заједничкој борби против криминала, али наравно и у теретном саобраћају".

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар