Kamioni na prelazima čekaju do sat vremena

Na graničnim prelazima sa Hrvatskom Batrovci-Bajakovo i Šid-Tovarnik putnička vozila prolaze bez dužih zadržavanja, a kamioni na prelazu Batrovci čekaju 60 minuta, saopštio je Auto moto savez. Prelaz Erdut otvoren za sva vozila, bez ograničenja.

Region 26.09.2015 | 17:20
Kamioni na prelazima čekaju do sat vremena

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na graničnom prelazi Batrovci kolone kamiona gotovo i da nema, jer je zadržavanje za tu kategoriju vozila palo na svega 60 minuta.

Hrvatska policija saopštila je da je međunarodni granični prelaz Erdut otvoren za sva vozila, bez ograničenja.

Taj prelaz, zajedno s još šest od ukupno sedam graničnih prelaza, bio je zatvoren od prošle sedmice zbog velikog priliva izbeglica iz Srbije.

Pomoćnik komandira stanice granične policije Batrovci Zoran Marčeta rekao je da se saobraćaj trenutno preko tog graničnog prelaza odvija normalno.

"To je poboljšanje u odnosu na prethodni period i očekujemo da će se do kraja dana teretni saobraćaj na izlazu iz Srbije raščistiti", istakao je Marčeta, dodajući da su preduzete sve mere što se tiče ubrzanja protoka saobraćaja.

Jedan od vozača kamiona, Bugarin Dimitar Georgiev, kazao je Tanjugu da se nalazi u koloni pet dana.

"Uveče su otvorili granicu, kamioni su brzo prolazili, ali je danas nastao neki problem... Ne znam šta je da li je problem u Srbiji ili Hrvatskoj, gazda mi je rekao da bi u ponedeljak trebalo da dođem u Španiju. Ne znam da li ću uspeti jer mislim da ima blokada i u Sloveniji", kazao je Georgiev.

Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni, zadržavanje putničkih vozila su do 30 minuta, dok teretna vozila na prelazu Horgošu čekaju više sati na izlazu iz zemlje.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su granične policije dve države u redovnom kontaktu oko normalizacije saobraćaja na srpsko-hrvatskoj granici.

"Sada se gužve polako raščišćavaju, potpuno je normalizovan tok saobraćaja i odvija se bez ikakvog ograničenja", rekao je Stefanović.

On je rekao da je do toga došlo pošto su tokom noći bile gužve, a velika kolona na našoj granici je nastala zbog hrvatskih mera.

"Nastavićemo da radimo na tome, nadam se i u budućnosti da imamo što bolju i bržu komunikaciju u vezi sa teretnim saobraćajem", rekao je Stefanović.

On je dodao i da će sa hrvatskim kolegama razgovarati u budućnosti "šta je to što možemo u smislu policijske aktivnosti da učinimo u zajedničkoj borbi protiv kriminala, ali naravno i u teretnom saobraćaju".

Izvor: N1

Komentari / 0

Ostavite komentar