Гвардиола на удару Владе Шпаније!

Челник Врховног већа за спорт у Влади Шпаније Мигел Карденал критиковао је понашање тренера минхенског Бајерна Пепа Гвардиоле.

Фудбал 27.09.2015 | 17:20
Гвардиола на удару Владе Шпаније!

Трофејни стручњак, који је фудбалере Барселоне водио до освајања 14 титула, уочи регионалних избора у Каталонији позвао је њене грађане да гласају за независност.

“Ситуација са Гвардиолом објашњава много ствари које се дешавају у Каталонији. То је огромна сила манупулације. Гвардиола је постао учесник највећих манипулација које сам видео у животу. Он жели да сви мисле на исти начин као он”, рекао је Карденал.

Раније овог месеца Гвардиола се отворено заложио за политичку и спортску независност Каталоније, рекавши да би у играчким данима радо бранио каталонске боје.

Националистички лидери у Каталонији желе да се становништво те шпанске покрајине на регионалним изборима 27. септембра изјасни за независност, чему се одлучно супротставља шпанска влада.

Они су обећали да ће прогласити независност у року од 18 месеци уколико добију изборе, а анкете показују да могу да освоје већину у регионалном парламенту.

Коментари / 0

Оставите коментар