Gvardiola na udaru Vlade Španije!

Čelnik Vrhovnog veća za sport u Vladi Španije Migel Kardenal kritikovao je ponašanje trenera minhenskog Bajerna Pepa Gvardiole.

Fudbal 27.09.2015 | 17:20
Gvardiola na udaru Vlade Španije!

Trofejni stručnjak, koji je fudbalere Barselone vodio do osvajanja 14 titula, uoči regionalnih izbora u Kataloniji pozvao je njene građane da glasaju za nezavisnost.

“Situacija sa Gvardiolom objašnjava mnogo stvari koje se dešavaju u Kataloniji. To je ogromna sila manupulacije. Gvardiola je postao učesnik najvećih manipulacija koje sam video u životu. On želi da svi misle na isti način kao on”, rekao je Kardenal.

Ranije ovog meseca Gvardiola se otvoreno založio za političku i sportsku nezavisnost Katalonije, rekavši da bi u igračkim danima rado branio katalonske boje.

Nacionalistički lideri u Kataloniji žele da se stanovništvo te španske pokrajine na regionalnim izborima 27. septembra izjasni za nezavisnost, čemu se odlučno suprotstavlja španska vlada.

Oni su obećali da će proglasiti nezavisnost u roku od 18 meseci ukoliko dobiju izbore, a ankete pokazuju da mogu da osvoje većinu u regionalnom parlamentu.

Komentari / 0

Ostavite komentar