Марсијал бацио Енглезе у транс, на корак је од чудесних рекорда!

Француски тинејџер може да испише фудбалску историју ако настави да решета мреже.

Фудбал 27.09.2015 | 21:40
Марсијал бацио Енглезе у транс, на корак је од чудесних рекорда!

Острво бруји о Антонију Марсијалу, француски тинејџер је бацио Енгелезе у транс!

Ни највећи оптимисти нису могли да очекују овако спектакуларан старт каријере Марсијала у Манчестер Јунајтеду. Са ценом од 50.000.000 евра која може да се попење на 80.000.000 евра ако Француз испуни три услова за бонусе, мало ко је могао да ће он под толиким притиском функционисати овако.

Постигао је три гола у прва два меча у Премијер лиги, додао један и у победи у Лига купу и на прагу је да обори неке невероватвне рекорде. Осим Марсијала, једини Јунајтедови играчи који су у Премијер лиги (од 1992. године) тресли мреже на прва два меча су Луј Саха и Федерико Македа. Марсијал може у суботу да постане апсолутни рекордер ако затресе мрежу Сандерленда.

Последњи пут када је неки фудбалер Манчестер Јунајтеда био стрелац на прва три меча, било је то пре 43 године. Тада је Јан Стори Мур да у прва три дуела у првенству буде стрелац. Марсијал може да се изједначи са њим…

Ретко који Енглез уме да игра фудбал као „релативно непознати Француз“ што ломи кичме

Француз може да постане и иргач који је најбрже стигао до пет премијерлигашких голова у дресу Јунајтеда. Лују Сахи и Робину ван Персију је пет утакмица било потрбно да дођу до пет погодака. Марсијал већ има три у два меча.

Рекордер са најбољим стартом у Премијер лиги је Мики Квин који је играјући за Ковентри 1992. године постизао голове на шест узастопних мечева. Да би њега стигао, млади Марсијал ће морати у наставку сезоне да тресе мреже Сандерленда, Евертона, Манчестер Ситија и Кристал Паласа. У оптицају је и рекорд Руда ван Нистелроја који је током сезоне у десет узастопних премијерлигашких мечева решетао мреже ривала у дресу Црвених ђавола.

Ту су и рекорди везани за тинејџере… Роби Кин је постигао шест голова за Ковентри у првих 10 премијерлигашких дуела. Роби Фаулер је у сезони у којој је напунио 20 година постигао 25 голова. Последњи тинејџер који је дао 10 голова за Манчестер Јунајтед је био Вејн Руни који је у сезони 2004/05 постигао 11 погодака. Марсијал има времена до 5. децембра када пуни 20 година да обори Рунијев рекорд.

“Сјајан је! Има само 19 година, а фантастично се носи са притиском цене коју је Манчестер Јунајтед платио за њега. Надам се да ће наставити у истом ритму јер управо су играчи попут њега потребни Јунајтеду”, рекао је Дејвид Бекам.

Коментари / 0

Оставите коментар