Marsijal bacio Engleze u trans, na korak je od čudesnih rekorda!

Francuski tinejdžer može da ispiše fudbalsku istoriju ako nastavi da rešeta mreže.

Fudbal 27.09.2015 | 21:40
Marsijal bacio Engleze u trans, na korak je od čudesnih rekorda!

Ostrvo bruji o Antoniju Marsijalu, francuski tinejdžer je bacio Engeleze u trans!

Ni najveći optimisti nisu mogli da očekuju ovako spektakularan start karijere Marsijala u Mančester Junajtedu. Sa cenom od 50.000.000 evra koja može da se popenje na 80.000.000 evra ako Francuz ispuni tri uslova za bonuse, malo ko je mogao da će on pod tolikim pritiskom funkcionisati ovako.

Postigao je tri gola u prva dva meča u Premijer ligi, dodao jedan i u pobedi u Liga kupu i na pragu je da obori neke neverovatvne rekorde. Osim Marsijala, jedini Junajtedovi igrači koji su u Premijer ligi (od 1992. godine) tresli mreže na prva dva meča su Luj Saha i Federiko Makeda. Marsijal može u subotu da postane apsolutni rekorder ako zatrese mrežu Sanderlenda.

Poslednji put kada je neki fudbaler Mančester Junajteda bio strelac na prva tri meča, bilo je to pre 43 godine. Tada je Jan Stori Mur da u prva tri duela u prvenstvu bude strelac. Marsijal može da se izjednači sa njim…

Retko koji Englez ume da igra fudbal kao „relativno nepoznati Francuz“ što lomi kičme

Francuz može da postane i irgač koji je najbrže stigao do pet premijerligaških golova u dresu Junajteda. Luju Sahi i Robinu van Persiju je pet utakmica bilo potrbno da dođu do pet pogodaka. Marsijal već ima tri u dva meča.

Rekorder sa najboljim startom u Premijer ligi je Miki Kvin koji je igrajući za Koventri 1992. godine postizao golove na šest uzastopnih mečeva. Da bi njega stigao, mladi Marsijal će morati u nastavku sezone da trese mreže Sanderlenda, Evertona, Mančester Sitija i Kristal Palasa. U opticaju je i rekord Ruda van Nistelroja koji je tokom sezone u deset uzastopnih premijerligaških mečeva rešetao mreže rivala u dresu Crvenih đavola.

Tu su i rekordi vezani za tinejdžere… Robi Kin je postigao šest golova za Koventri u prvih 10 premijerligaških duela. Robi Fauler je u sezoni u kojoj je napunio 20 godina postigao 25 golova. Poslednji tinejdžer koji je dao 10 golova za Mančester Junajted je bio Vejn Runi koji je u sezoni 2004/05 postigao 11 pogodaka. Marsijal ima vremena do 5. decembra kada puni 20 godina da obori Runijev rekord.

“Sjajan je! Ima samo 19 godina, a fantastično se nosi sa pritiskom cene koju je Mančester Junajted platio za njega. Nadam se da će nastaviti u istom ritmu jer upravo su igrači poput njega potrebni Junajtedu”, rekao je Dejvid Bekam.

Komentari / 0

Ostavite komentar