Ухапшен бивши градоначелник Бара

Биши предсједник барске општине Жарко Павићевић лишен је слободе јутрос у том граду због основане сумње да је извршио продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја.

Регион 23.09.2015 | 20:01
Ухапшен бивши градоначелник Бара

Уз Павићевића је ухапшена је и бивша директорка Завода за изградњу Бара Данијела Крковић.

"Павићевић ухапшен по налогу специјалног тужиоца, Миливоја Катнића због основане сумње да је извршио продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја, док је Крковић ухапшена због основане сумње да је извршила продужено кривично дјело злоупотреба службеног положаја путем помагања и кривично дјело фалсификовање службене исправе", саопштено је из тужилаштва.

Основно државно тужилаштво у Бару провјеравало је пословање бившег градоначелника, а недавно је све предмете против Жарка Павићевића предало колегама из Специјалног тужилаштва за борбу против корупције.

Павићевић се у тим предметима терети за злоупотребу службеног положаја, а ради се о вишемилионским потраживањима из периода када је био предсједник општине и уједно већински власник приватне фирме Завод за изградњу Бара.

МАНС је, због сумње у организовани криминал, средином 2011. године поднио кривичну пријаву против Павићевића и више повезаних лица због сумње да су креирали криминалну структуру која је коришћења за стицање противправне финансијске користи.

„Очекујемо да се Специјално тужилаштво неће зауставити на процесурању само Павићевића, већ да ће истрагом бити обухваћена и остала лица из његове „мреже“ и истражени сви послови у којима је Павићевић учествовао током свог мандата на челу Општине Бар“, каже се у саопштењу те организације поводом хапшења Павићевића.

„Поред Жарка Павићевића, пријавом су били обухваћени и Бранимир Гвозденовић, актуелни министар одрживог развоја, Зорана Томића, секретара у Министарству одрживог развоја и туризма, Небојша Милошевић, власник компаније „Баскетинг“ д.о.о. из Бара, Борислав Лалевић, директор Дома здравља у Бару, Милан Мартиновић, извршног директора Поште Црне Горе и Ратко Вујачић, оснивач више грађевинских компанија из Бара“, наводе из МАНС-а.

Коментари / 0

Оставите коментар