Хрвати шверцују мигранте у Србију

Хрватска полиција покушала је ноћас да кришом пребаци у Србију групу миграната преко Шаренградске аде на Дунаву у близини Бачке Паланке, сазњу београдски медији.

Регион 23.09.2015 | 17:52
Хрвати шверцују мигранте у Србију

Како се незванично сазање, српска полиција је успела да спречи пребацивање групе жене и деце на територију Србије. У овој акцији коришћени су чамци са рефлекторима и ротацијама.

Извор наводи да процене указују да ће Хрватска наставити са груписањем избеглица у том реону, због чега ће са српске стране бити предузете неопходне мере. Српска полиција константно надгледа тај део границе на Дунаву.

- Према оперативним сазњима, на том потезу се са Хрватске стране налази око 3.500 изгеблица, углавном жена и деце, које ће покушати да пребаце у Србију током ноћи - наводи извор.

Хрвати преувеличавају број избеглица

Хрватска последњих дана намерно преувеличава број избеглица које у њихову земљу улазе из Србије како би додатно повећали тензије у односима са Београдом.

Тако је објављено да је у само у среду "у Хрватску ушло 8.750 избеглица", као и да се "највећи прилив и даље се очекује на подручју Товарника и Илока".

С друге стране, пограничне власти Србије имају податак да је у среду до 14:00 часова у Хрватску ушло нешто мање од 3.000 избеглица, што је три пута мање од цифре коју наводе власти у Хрватској.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СССС

23.09.2015 15:57

УСТАШКА ПОСЛА УВЕК ЛАЖУ И ОПТУЖУЈУ ДРУГЕ СТРАНЕ НЕБИТНО КОЈЕ НИ СА ЈЕДНОМ ЗЕМЉОМ СА КОЈОМ ГРАНИЧИ НЕМА НОРМАЛНЕ ОДНОСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зцц

24.09.2015 00:42

Затворити границу за хр производе, преусмјеравати камионе преко Мадјарске у Аустрију и Њемацку, и преко БиХ у Словенију и Италију...

ОДГОВОРИТЕ