Хрватски привредници: Трпимо огромне штете

Хрватска привредна комора затражила је отварање граница како би се "спријечила катастрофа за хрватску привреду, која је ионако на кољенима" и апеловала на Србију да не уводи ригорозне мјере, које ће оштетити привреднике обе земље, јавили су хрватски медији.

Регион 23.09.2015 | 09:40
Хрватски привредници: Трпимо огромне штете

“Апелујемо на оне који одлучују да границе за теретни саобраћај, односно привреднике, буду отворене да би се спречила катастрофа за хрватску привреду која је ионако на кољенима”, изјавио је потпредсједник Коморе за туризам, трговину и финансије Јосип Захер.

Заштиту Привредне коморе Хрватске затражили су прије свега директор контролига Краша, који је традиционални извозник у Србију, али и на подручју Македоније и Косова.

Хрватски извоз у Србију годишње износи 509 милиона евра, што је чини шестим најважнијим тржиштем за хрватске извознике.

Годишње преко тог једног прелаза Краш извезе преко 2.000 тона кондиторски производа.

“Нисмо безбрижни већ смо врло забринути”, казао је Батић наводећи како тим прелазом и увозе сировине које долазе из Турске, па би им и процес производње могао бити угрожен, саопштили су представници Коморе.

Проблем је настао и за Кончар Угоститељска опрема, који своје производе извозе у Србију, али и увозе технику из Србије, која нема произвођаче угоститељске опреме.

“Ако границе буду затворене гдје ће и како наши привредници са својом робом, како ће поштовати рокове и уговорне обавезе према својим пословним партнерима, а на концу, како ће исплатити плате својим радницима?”, пита се он.

Навео је да има разумјевања за избегличку кризу, али и истакао да је императив да се омогући неометано пословање привредника.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

око

23.09.2015 08:49

Апелујте , на хрватског премијера , он је затворио границе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

око за око паста за зубе

23.09.2015 09:10

Вама и треба затворити границе јер сте се пуно дигли одкако сте усли у еу .Глумите ту сад неку водецу силу у унији !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не апелуј само кад је теби на стету

23.09.2015 09:44

Па могли су апеловати и за цирилицу премда је то све исполитизовано.Ако имас користи од једног народа залози се за његову равноправност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судија

23.09.2015 10:53

Треба Србија да им конацно показе зубе. Не заслузују ниста друго него да сами себе унисте.

ОДГОВОРИТЕ