Србија данас неће реаговати на санкције

Србија до сада није применила ниједну меру коју је припремила у случају затварања граница од стране Хрватске за теретни саобраћај и неће их примењивати до данас у поноћ, изјавио је премијер Александар Вучић и додао да се нада да неће бити ни потребе за применом мера.

Регион 23.09.2015 | 08:24
Србија данас неће реаговати на санкције

Он је на конференцији за новинаре јуче после седнице Владе Србије и Бироа за координацију рада служби безбедности рекао да се нада да ће хрватски и европски званичници разумети ситуацију, те да до примене тих мера неће доћи.

"Ако будемо приморани да своју земљу штитимо ми ће то да урадимо, а не видим да ће то било коме донети неко велико добро", поручио је Вучић, додајући да је наша одлучност да заштитимо земљу била веома важна и да смо у много чему имали подршку европских званичника, јер нам је позиција сада другачија него што је била.

Верује, додао је, да хрватски премијер Зоран Милановић жели ближе и боље односе са Србијом као што и ми желимо отвореније и искрене са Хрватском, оценивши да је "то у интересу и једних и других".

Његова порука свима у Европи и свима у Србији је да нећемо имати никаквих проблема са избеглицама и да смо спремни да преузмемо свој део терета, да ћемо поштовати све мере ЕУ иако нисмо чланица, али да истовремено нећемо да трпимо било каква понижења од било кога.

"Србија увек за разговоре и договоре али ћемо знати и да заститимо своје националне интересе", закључио је Вучић.

Коментари / 0

Оставите коментар