Вучић и Милановић у "дилу" против Мађара

Хрватски премијер понудио аутобусе за превоз миграната са југа Србије ка мађарској граници.

Регион 22.09.2015 | 22:40
Вучић и Милановић у "дилу" против Мађара

Загребачки Јутарњи лист објавио је сазнања у вези са данашњим разговором између српског премијера Александра Вучића и хрватског председника Владе Зорана Милановића.

Разговор је, сазнаје лист, трајао дуго, а уследио је након одлуке хрватске владе да се кроз гранични прелаз на Бајакову пропуштају камиони с кварљивом робом.

Саговорник Јутарњег каже да су Милановић и Вучић разговарали о кретању избеглица кроз Србију. У разговору се Вучић пожалио како је тешко транспортовати избеглице па му је Милановић у једном тренутку предложио да ће Хрватска, ако треба, послати аутобусе на границу с Македонијом и помоћи да се транспортују према граници с Мађарском, али и делом према Хрватској.

Вучић на то није ништа конкретно рекао. Милановићу је обећао да ће учинити све што може да се део избеглица преусмерава и према Мађарској.

У даљем тексту, саговорник листа каже да све информације које долазе из Србије у Хрватску наводно говоре да српске власти уопште немају контролу над избеглицама и њиховим кретањем, него их пуштају да сами из јужне Србије иду према Београду, где се усмеравају на хрватску границу.

Док лутају јужном Србијом, локално становништво им наплаћује превоз, храну, спавају свуда па чак и по гробљима.

На питање да ли је тачна информација да је Хрватска почела пропуштати све камионе, а не само оне с кварљивом робом, Владин службеник каже да то није тачно.

Извор: Јутарњи

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гаврило Принцип

22.09.2015 20:44

Вучићу опада ти рејтинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

22.09.2015 20:50

Вучићу погрешио си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

22.09.2015 20:53

Замрзит ће те народ немој то да радиш на штету Срба

ОДГОВОРИТЕ
Name

сварог

22.09.2015 21:15

Како је ово подмукло "...да ће Хрватска , ако треба , послати аутобусе..." , " Вучић на то није ништа рекао " , појела му маца језик . Узми Вучићу , " кукавичје јаје " , паметњаковићу...

ОДГОВОРИТЕ