Колинда оштро напала Меркелову

Госпођа Меркел која их је звала, сад је повукла ручну кочницу и рекла да Немачка не може примити све те економске мигранте, рекла Колинда Грабар Китаровић.

Регион 21.09.2015 | 22:25
Колинда оштро напала Меркелову

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је немачка канцеларка Ангела Меркел направила проблем са мигрантима тако што их је претходно звала у Немачку, а онда "повукла ручну", због чега би она требало и да реши ситуацију са избегличком кризом.

- Ових дана видите управо да се и у самој ЕУ поставља питање јесу ли ти мигранти само избеглице или има економских миграната. Госпођа Меркел која их је звала, сад је повукла ручну кочницу и рекла да Немачка не може примити све те економске мигранте који долазе. Госпођа Меркел је то учинила да није свесна да је у вожњи, где се скупило толико аутомобила, а да је повлачењем ручне кочнице направила јаос на цести и треба га сада решити - изјавила је хрватска председница у дневнику хрватске Нове ТВ.

Китаровићева се осврнула и на то да су због миграната нарушени дипломатски односи Хрватске са Мађарском и Словенијом, због чега је раније требало разговарати о томе како да се реши избегличка криза.

Она је рекла да је због неконтролисаног прилива миграната у земљу, стање забрињавајуће а да хрватска влада није имала на време план како да све реши.

- План Б је заправо била реакција на План А који није ни постојао. Цело ово лето инсистирала сам да се разговара о проблему миграната. Сасвим је јасно било да ће мигранти пре или касније почети да улазе у Хрватску. Требало је направити одговарајуће процене, симулације, морало се разговарати са суседима, морало се разговарати с ЕУ о томе колико је спремна прихватити избеглица, односно миграната и како и на који начин ће Хрватска реаговати на то. План Б је заправо стихија пребацивања избеглица у суседне земље - изјавила је Грабар Китаровић.Све то ће бити теме сутрашњег Вијећа за обрану?

Хрватска председница је објаснила и да њено инсистирање да војска изађе на границу због миграната није због тога да би они пуцали на избеглице, већ да би помогли државним органима у бољем прихвату азиланата.
Колинда Грабар Китаровић је оптужила хрватску владу због лоше слике које је отишла у светске медије на почетку избегличке кризе.

- Ако погледате међународне медије, све што се види јесте да је Хрватска колабирала у року 24 сата, да у Хрватској влада хаос и да се свађамо са суседима. Нажалост, у таквој смо се ситуацији нашли. Овом проблему треба приступити хуманиратно, што говорим од самога почетка, морамо показати то лице. Али исто тако морамо заштити сигурност наших грађана, територијални интегритет и суверенитет. То се не ради на начин да људи стихијски улазе у Хрватску, а да ми не знамо ни ко су, ни шта су и зашто улазе - рекла је она.

(Курир/Нова ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

мрка капа

21.09.2015 20:39

Кратко је трајало..Данке !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плавуша

21.09.2015 21:15

Пази ове идиоткиње, она ће Меркеловој држати лекције! Ко_линда, да се касније не будеш угризла за језик? Богами ћеш га сама себи одгристи. И то врло ускоро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

21.09.2015 22:36

Само нека се свађају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

22.09.2015 03:18

Драги хрвати!Зашто не примате избеглице они су резултат рата, кад сте слали хиљаде тона оружја у Сирију ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ДАНКЕ

22.09.2015 03:54

А СТВАРНО ГДЕ СЕ ДЕДЕ ДАНКЕ ДЕУТСЦХЛАНД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

22.09.2015 04:45

Како се на (ново)хрватском казе примирје? - ПАЛИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ахахах

22.09.2015 10:14

И она се насла препуцавати са Меркеловом па не мозе јој ни ципеле оцистити .

ОДГОВОРИТЕ
Name

исто

22.09.2015 15:40

Није ово ништа...врана врани , очи не вади !

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

23.09.2015 07:42

"Младја од ње, њено је прошло!" вели Колинда.

ОДГОВОРИТЕ