Kolinda oštro napala Merkelovu

Gospođa Merkel koja ih je zvala, sad je povukla ručnu kočnicu i rekla da Nemačka ne može primiti sve te ekonomske migrante, rekla Kolinda Grabar Kitarović.

Region 21.09.2015 | 22:25
Kolinda oštro napala Merkelovu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je nemačka kancelarka Angela Merkel napravila problem sa migrantima tako što ih je prethodno zvala u Nemačku, a onda "povukla ručnu", zbog čega bi ona trebalo i da reši situaciju sa izbegličkom krizom.

- Ovih dana vidite upravo da se i u samoj EU postavlja pitanje jesu li ti migranti samo izbeglice ili ima ekonomskih migranata. Gospođa Merkel koja ih je zvala, sad je povukla ručnu kočnicu i rekla da Nemačka ne može primiti sve te ekonomske migrante koji dolaze. Gospođa Merkel je to učinila da nije svesna da je u vožnji, gde se skupilo toliko automobila, a da je povlačenjem ručne kočnice napravila jaos na cesti i treba ga sada rešiti - izjavila je hrvatska predsednica u dnevniku hrvatske Nove TV.

Kitarovićeva se osvrnula i na to da su zbog migranata narušeni diplomatski odnosi Hrvatske sa Mađarskom i Slovenijom, zbog čega je ranije trebalo razgovarati o tome kako da se reši izbeglička kriza.

Ona je rekla da je zbog nekontrolisanog priliva migranata u zemlju, stanje zabrinjavajuće a da hrvatska vlada nije imala na vreme plan kako da sve reši.

- Plan B je zapravo bila reakcija na Plan A koji nije ni postojao. Celo ovo leto insistirala sam da se razgovara o problemu migranata. Sasvim je jasno bilo da će migranti pre ili kasnije početi da ulaze u Hrvatsku. Trebalo je napraviti odgovarajuće procene, simulacije, moralo se razgovarati sa susedima, moralo se razgovarati s EU o tome koliko je spremna prihvatiti izbeglica, odnosno migranata i kako i na koji način će Hrvatska reagovati na to. Plan B je zapravo stihija prebacivanja izbeglica u susedne zemlje - izjavila je Grabar Kitarović.Sve to će biti teme sutrašnjeg Vijeća za obranu?

Hrvatska predsednica je objasnila i da njeno insistiranje da vojska izađe na granicu zbog migranata nije zbog toga da bi oni pucali na izbeglice, već da bi pomogli državnim organima u boljem prihvatu azilanata.
Kolinda Grabar Kitarović je optužila hrvatsku vladu zbog loše slike koje je otišla u svetske medije na početku izbegličke krize.

- Ako pogledate međunarodne medije, sve što se vidi jeste da je Hrvatska kolabirala u roku 24 sata, da u Hrvatskoj vlada haos i da se svađamo sa susedima. Nažalost, u takvoj smo se situaciji našli. Ovom problemu treba pristupiti humaniratno, što govorim od samoga početka, moramo pokazati to lice. Ali isto tako moramo zaštiti sigurnost naših građana, teritorijalni integritet i suverenitet. To se ne radi na način da ljudi stihijski ulaze u Hrvatsku, a da mi ne znamo ni ko su, ni šta su i zašto ulaze - rekla je ona.

(Kurir/Nova TV)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

mrka kapa

21.09.2015 20:39

Kratko je trajalo..Danke !!!

ODGOVORITE
Name

Plavuša

21.09.2015 21:15

Pazi ove idiotkinje, ona će Merkelovoj držati lekcije! Ko_linda, da se kasnije ne budeš ugrizla za jezik? Bogami ćeš ga sama sebi odgristi. I to vrlo uskoro!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

21.09.2015 22:36

Samo neka se svađaju...

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

22.09.2015 03:18

Dragi hrvati!Zašto ne primate izbeglice oni su rezultat rata, kad ste slali hiljade tona oružja u Siriju ?

ODGOVORITE
Name

A DANKE

22.09.2015 03:54

A STVARNO GDE SE DEDE DANKE DEUTSCHLAND

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

22.09.2015 04:45

Kako se na (novo)hrvatskom kaze primirje? - PALI !

ODGOVORITE
Name

ahahah

22.09.2015 10:14

I ona se nasla prepucavati sa Merkelovom pa ne moze joj ni cipele ocistiti .

ODGOVORITE
Name

isto

22.09.2015 15:40

Nije ovo ništa...vrana vrani , oči ne vadi !

ODGOVORITE
Name

lolo

23.09.2015 07:42

"Mladja od nje, njeno je prošlo!" veli Kolinda.

ODGOVORITE