Мађари поставили жицу према Хрватској

Наставља се драма миграната са Блиског истока који покушавају да се домогну западне Европе. Дачић: Време је да ЕУ донесе јединствену политичку одлуку о томе како да се избори са кризом.

Регион 19.09.2015 | 12:00
Мађари поставили жицу према Хрватској

Сви гранични прелази на хрватско-српској граници, осим Бајакова, и даље су затворени. Хрватска возовима пребацује избеглице до Мађарске, а једна група је већ стигла у Аустрију.

Многи мигранти самостално крећу ка Словенији, у коју је стигло више од хиљаду избеглица.
Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић каже да је на терену стање много горе него што се мислилои да ће бити неизбежно ангажовати војску.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да је време да ЕУ донесе јединствену политику у вези са мигрантима и да Србија не сме да извуче дебљи крај зато што се налази између два крака ЕУ.

Словеначка полиција почела је јутрос да пушта у земљу групе избеглица које су се окупиле на локалном граничном прелазу Ригонце према Хрватској.

На том прелазу се прошле ноћи догодио инцидент.

Први који ће бити пуштени да уђу су породице са малом децом, које су одведене у два аутобуса у прихватни центар у оближњем граду Брежице, јавила је словеначка агенција СТА.Остали чекају аутобусе да их одведу у Словенију.

На реци Сутли, полиција је формирала кордон на мосту. Мост се налази између граничних прелаза Ригонце и Хармица на хрватској страни.

На дужини од 41 километар, у покушају да зауставе прилив избеглица у земљу, постављена је жица, саопштило је данас Министарство одбране.

"Заштитна ограда комплетирана синоћ", рекао је представник Министарства Атила Ковач за АФП.

Преосталих 330 километара границе између Мађарске и Хрватске иде дуж реке Драве коју је тешко прећи, напомиње АФП.

Извор: Новости

 

Коментари / 0

Оставите коментар