Mađari postavili žicu prema Hrvatskoj

Nastavlja se drama migranata sa Bliskog istoka koji pokušavaju da se domognu zapadne Evrope. Dačić: Vreme je da EU donese jedinstvenu političku odluku o tome kako da se izbori sa krizom.

Region 19.09.2015 | 12:00
Mađari postavili žicu prema Hrvatskoj

Svi granični prelazi na hrvatsko-srpskoj granici, osim Bajakova, i dalje su zatvoreni. Hrvatska vozovima prebacuje izbeglice do Mađarske, a jedna grupa je već stigla u Austriju.

Mnogi migranti samostalno kreću ka Sloveniji, u koju je stiglo više od hiljadu izbeglica.
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da je na terenu stanje mnogo gore nego što se misliloi da će biti neizbežno angažovati vojsku.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da je vreme da EU donese jedinstvenu politiku u vezi sa migrantima i da Srbija ne sme da izvuče deblji kraj zato što se nalazi između dva kraka EU.

Slovenačka policija počela je jutros da pušta u zemlju grupe izbeglica koje su se okupile na lokalnom graničnom prelazu Rigonce prema Hrvatskoj.

Na tom prelazu se prošle noći dogodio incident.

Prvi koji će biti pušteni da uđu su porodice sa malom decom, koje su odvedene u dva autobusa u prihvatni centar u obližnjem gradu Brežice, javila je slovenačka agencija STA.Ostali čekaju autobuse da ih odvedu u Sloveniju.

Na reci Sutli, policija je formirala kordon na mostu. Most se nalazi između graničnih prelaza Rigonce i Harmica na hrvatskoj strani.

Na dužini od 41 kilometar, u pokušaju da zaustave priliv izbeglica u zemlju, postavljena je žica, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"Zaštitna ograda kompletirana sinoć", rekao je predstavnik Ministarstva Atila Kovač za AFP.

Preostalih 330 kilometara granice između Mađarske i Hrvatske ide duž reke Drave koju je teško preći, napominje AFP.

Izvor: Novosti

 

Komentari / 0

Ostavite komentar