ЕП: Французи се мучили, па прошли на мегдан Шпанцима у 1/2-финале!

Кошаркашка репрезентација Француске пласирала се у полуфинале Евробаскета победом над Летонијом 84:70 (21:25, 19:13, 16:7, 28:25).

Кошарка 15.09.2015 | 23:30
ЕП: Французи се мучили, па прошли на мегдан Шпанцима у 1/2-финале!

Француска ће се у полуфналу састати са Шпанијом, која је раније у уторак победила Грчку 73:71.

У среду од 18.30 играју Србија и Чешка, а потом ће на терен Италија и Литванија.

Иако је имала доста проблема у провм полувремену, како због своје игре, тако и због расположених и борбених Летонаца, Француска је преузела контролу у другом делу игре и уписала убедљиву победу.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Тони Паркер са 18 поена и шест асистенција, а Дијао је убацио 14. Гобер је меч завршио са 13 поена и шест асистенција. Двоцифрени су били и Де Коло са 11 и Ловерњ са 10 поена.

Код Летонаца најбољи је био Јаниченокс са 16 поена, Стрелинекис је додао 14, уз седам асистенција, а Даирис Бертанс је забележио 12.

Обе екипе су у расположеном ритму почеле меч, играло се брзо на обе стране, уз доста лаких поена, а гостујући играчи први су стекли предност. Дијао и Гобер предводе Французе. Летонија игра рационалније и не троши превише лопти. Серијом 9:0 Летонија одлази на плус осам 23:15. У финишу првог дела игре Фурније постиже осам узастопних поена и смањује заостатак своје екипе.

Добра одбрана Француза у другој четвртини и неколико промашаја летонских кошаркаша и Француска на кратко преузима вођство. Домаће кошаркаше није служио шут, имали су проблема са организацијом напада, у неколико наврата им је истекло време. Са друге стране Летонци су били растерећенији и чували предност.

После четири промашаја, Паркер постиже прве поене, на одушевљење публике у хали и са девет поена у низу преокреће резултат. Јаниченокс је располоен у летонском тиму. После првог полувремена Француска води 40:38.

Француска се потпуно разиграла у трећој четвртини, Летонци нису имали решења за нападе домаћих са свих стана, али то нису успели да надоместе ни својим нападима, па Француска одлази и на максималних 10 поена предности. Игра Летоније као да је стала, у трећој четвртини постигли су само седам поена. Ни триколори нису бриљирали, али успели да сачувају двоцифрену предност.

У последњој четвртини Француска игра онолико колико јој је потребно,а ли је и поред тога постепено повећавала предност, која је у једном моменту износила и 17 поена. У финишу Летонија је вратила шут из првог полувремена, али сувише касно да би могао да се направи преокрет. Утакмица је завршена резултатом за 84:70 Француску.

Коментари / 0

Оставите коментар