ПЛ БиХ: Побједе Радника, Зрињског, Широког, Олимпика...

Мечеви седмог кола Премијер лиге БиХ, који су играно од 16:30 часова, почели су раним поготком на "Билином пољу", па је нови семафор на стадиону у Зеници "дебитовао" већ у другом минуту меча Челик - Широки Бријег.

Фудбал 09.09.2015 | 19:00
ПЛ БиХ: Побједе Радника, Зрињског, Широког, Олимпика...

Одиграно је првих пет мечева 7. кола Премијер лиге БиХ. Ванредно коло у четвртак затварају Славија и Сарајево.

Само 91 секунда требала је фудбалерима Челика да поведу против Широког Бријега. Махир Карић ослободио се својих чувара, асистирао Анелу Дедићу којем није било тешко да погоди мрежу Антонија Солде.

Тако је нови стадион на "Билином пољу" имао прилику да "дебитује" већ у другом минуту сусрета.

Фенан Салчиновић голом у 85. минуту ријешио је питање побједника другим голом за Челик, након грубе грешке и изгубљене лопте одбране Широкобријежана. Млади Лука Менало у финишу сусрета само је успио да ублажи пораз гостију.

У Витезу су до 76. минута водили гости. Лијеп погодак постигао је капитен Олимпика Велдин Мухаремовић у 26. минуту и тако донио предност "вуковима", да би на 1:1 изједначио Борислав Пилиповић петнаестак минута прије краја меча.

У драматичној завршници домаћи су пропустили неколико прилика, а онда је Емир Хаџић казнио промашаје Витежана и донио Олимпику нову гостујућу побједу.

Мостарски Зрињски наставља са одличним издањима у Премијер лиги БиХ. Тим Винка Мариновића стигао је до нове минималне побједе, овог пута у Приједору.

Лидер премијерлигашког каравана постигао је први погодак ове сезоне у првом полувремену. Након соло продора Огњен Тодоровић лијепо је шутирао са врха шеснаестерца и погодио за 0:1. Мостарци су имали још неколико повољних прилика, али нису успјели да постигну још неких погодак. Ипак, било је то довољно за нови тријумф и чврсту лидерску позицију.

Радник је у комшијском дербију стигао до три бода у дуелу са Дрином. Након првих 45 минута без голова, само што је почело друго полувријеме затресла се мрежа Зворничана. Радник је након неколико промашаја крунисао бољу игру и стигао до поготка против Дрине, а стријелац је био Марко Обрадовић.

Нападач Бијељинаца одлично је реаговао главом након асистенције Ермина Сератлића и поспремио лопту у мрежу комшија из Зворника. Био је ово први гол Радника након 407 минута поста. До краја није било промјене резултата.

Једино у Мостару на мечу Вележа и Младости гледаоци нису видјели поготке.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 7. КОЛО:

Челик - Широки Бријег 2:0 (1:0)
/Дедић 2, Салчиновић 85 - Менало 90/

Рудар Приједор - Зрињски 0:1 (0:1)
/Тодоровић 37/

Радник - Дрина 1:0 (0:0)
/Обрадовић 47/

Витез - Олимпик 1:2 (0:1)
/Пилиповић 76 - Мухаремовић 26, Хаџић 90/

Вележ - Младост 0:0

Жељезничар - Слобода (18:30)

Борац - Травник (19:30)

Четвртак:
Славија - Сарајево (16:30)

ТАБЕЛА: Зрињски 17, Слобода (-1) 13, Челик 12, Радник 12, Широки Бријег 11, Сарајево (-1) 10, Славија (-1) 9, Олимпик 9, Младост 8, Травник (-1) 7, Жељезничар (-1) 7, Рудар Приједор 7, Борац (-1) 6, Дрина 6, Вележ 4, Витез 4.

Коментари / 0

Оставите коментар