PL BiH: Pobjede Radnika, Zrinjskog, Širokog, Olimpika...

Mečevi sedmog kola Premijer lige BiH, koji su igrano od 16:30 časova, počeli su ranim pogotkom na "Bilinom polju", pa je novi semafor na stadionu u Zenici "debitovao" već u drugom minutu meča Čelik - Široki Brijeg.

Fudbal 09.09.2015 | 19:00
PL BiH: Pobjede Radnika, Zrinjskog, Širokog, Olimpika...

Odigrano je prvih pet mečeva 7. kola Premijer lige BiH. Vanredno kolo u četvrtak zatvaraju Slavija i Sarajevo.

Samo 91 sekunda trebala je fudbalerima Čelika da povedu protiv Širokog Brijega. Mahir Karić oslobodio se svojih čuvara, asistirao Anelu Dediću kojem nije bilo teško da pogodi mrežu Antonija Solde.

Tako je novi stadion na "Bilinom polju" imao priliku da "debituje" već u drugom minutu susreta.

Fenan Salčinović golom u 85. minutu riješio je pitanje pobjednika drugim golom za Čelik, nakon grube greške i izgubljene lopte odbrane Širokobriježana. Mladi Luka Menalo u finišu susreta samo je uspio da ublaži poraz gostiju.

U Vitezu su do 76. minuta vodili gosti. Lijep pogodak postigao je kapiten Olimpika Veldin Muharemović u 26. minutu i tako donio prednost "vukovima", da bi na 1:1 izjednačio Borislav Pilipović petnaestak minuta prije kraja meča.

U dramatičnoj završnici domaći su propustili nekoliko prilika, a onda je Emir Hadžić kaznio promašaje Vitežana i donio Olimpiku novu gostujuću pobjedu.

Mostarski Zrinjski nastavlja sa odličnim izdanjima u Premijer ligi BiH. Tim Vinka Marinovića stigao je do nove minimalne pobjede, ovog puta u Prijedoru.

Lider premijerligaškog karavana postigao je prvi pogodak ove sezone u prvom poluvremenu. Nakon solo prodora Ognjen Todorović lijepo je šutirao sa vrha šesnaesterca i pogodio za 0:1. Mostarci su imali još nekoliko povoljnih prilika, ali nisu uspjeli da postignu još nekih pogodak. Ipak, bilo je to dovoljno za novi trijumf i čvrstu lidersku poziciju.

Radnik je u komšijskom derbiju stigao do tri boda u duelu sa Drinom. Nakon prvih 45 minuta bez golova, samo što je počelo drugo poluvrijeme zatresla se mreža Zvorničana. Radnik je nakon nekoliko promašaja krunisao bolju igru i stigao do pogotka protiv Drine, a strijelac je bio Marko Obradović.

Napadač Bijeljinaca odlično je reagovao glavom nakon asistencije Ermina Seratlića i pospremio loptu u mrežu komšija iz Zvornika. Bio je ovo prvi gol Radnika nakon 407 minuta posta. Do kraja nije bilo promjene rezultata.

Jedino u Mostaru na meču Veleža i Mladosti gledaoci nisu vidjeli pogotke.

PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO:

Čelik - Široki Brijeg 2:0 (1:0)
/Dedić 2, Salčinović 85 - Menalo 90/

Rudar Prijedor - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Todorović 37/

Radnik - Drina 1:0 (0:0)
/Obradović 47/

Vitez - Olimpik 1:2 (0:1)
/Pilipović 76 - Muharemović 26, Hadžić 90/

Velež - Mladost 0:0

Željezničar - Sloboda (18:30)

Borac - Travnik (19:30)

Četvrtak:
Slavija - Sarajevo (16:30)

TABELA: Zrinjski 17, Sloboda (-1) 13, Čelik 12, Radnik 12, Široki Brijeg 11, Sarajevo (-1) 10, Slavija (-1) 9, Olimpik 9, Mladost 8, Travnik (-1) 7, Željezničar (-1) 7, Rudar Prijedor 7, Borac (-1) 6, Drina 6, Velež 4, Vitez 4.

Komentari / 0

Ostavite komentar