Није лак живот на Енфилду! Бентеке унајмио “тренера за главу“!

Михел Брујнинкс, човек који је помагао многе белгијске асове, али и младе играче у Реалу и Милану, замољен да нападачу Ливерпула олакша почетак у новом клубу.

Фудбал 09.09.2015 | 14:40
Није лак живот на Енфилду! Бентеке унајмио “тренера за главу“!

Почетком су сви задовољни, али цени од 32.000.000 фунти (око 44.000.000 евра) са собом носи огромна очекивања. Свестан је тога 24-годишњи Кристијан Бентеке, који је због тога унајмио психолога илити "менталног тренера". Михел Брујнинкс замољен је да прискочи у помоћ и олакша му привикавање на услове живота у клубу великом попут Ливерпула.

Ништа неуобичајено за 64-годишњег Брујнинкса. Он је већ радио са многим члановима ове нове белгијске генерације асова. И не само са њима, Ангажовали су га и Реал Мадрид и Милан које је саветовао око васпитања чланова омладинског погона. Радио је и у младим селекцијама Белгије, те Стандарда из Лијежа.
"Док је био дечак у Белгији шетао је из клуба у клуб, јер су га сви видели само као физички снажног играча. Покушавао сам да га охрабрим да отвори ум и увиди да не мора да прихвати те стереотипе, да може да настави да развија вештине. Тај начин на који је научио да размишља много му је значио у каијери. Чујем да и сада људи причају да није тип играча за Ливерпул, али ја вам кажем да он може да се прилагоди било ком клубу. Није то нов изазов за њега. И увек је успевао да убеди људе да се предомисли. Погледајте га само у репрезентацији. Тамо се види да је он технички поткован играч, вешт, креативан, интелигентан", каже Брујнинкс за Мирор.

Уосталом...
"Капацитет мозга је чудесна ствар. Када играч постане свестан да се фудбал игра главом способан је да напредује", истиче Брујнинкс.

Коментари / 0

Оставите коментар