Nije lak život na Enfildu! Benteke unajmio “trenera za glavu“!

Mihel Brujninks, čovek koji je pomagao mnoge belgijske asove, ali i mlade igrače u Realu i Milanu, zamoljen da napadaču Liverpula olakša početak u novom klubu.

Fudbal 09.09.2015 | 14:40
Nije lak život na Enfildu! Benteke unajmio “trenera za glavu“!

Početkom su svi zadovoljni, ali ceni od 32.000.000 funti (oko 44.000.000 evra) sa sobom nosi ogromna očekivanja. Svestan je toga 24-godišnji Kristijan Benteke, koji je zbog toga unajmio psihologa iliti "mentalnog trenera". Mihel Brujninks zamoljen je da priskoči u pomoć i olakša mu privikavanje na uslove života u klubu velikom poput Liverpula.

Ništa neuobičajeno za 64-godišnjeg Brujninksa. On je već radio sa mnogim članovima ove nove belgijske generacije asova. I ne samo sa njima, Angažovali su ga i Real Madrid i Milan koje je savetovao oko vaspitanja članova omladinskog pogona. Radio je i u mladim selekcijama Belgije, te Standarda iz Liježa.
"Dok je bio dečak u Belgiji šetao je iz kluba u klub, jer su ga svi videli samo kao fizički snažnog igrača. Pokušavao sam da ga ohrabrim da otvori um i uvidi da ne mora da prihvati te stereotipe, da može da nastavi da razvija veštine. Taj način na koji je naučio da razmišlja mnogo mu je značio u kaijeri. Čujem da i sada ljudi pričaju da nije tip igrača za Liverpul, ali ja vam kažem da on može da se prilagodi bilo kom klubu. Nije to nov izazov za njega. I uvek je uspevao da ubedi ljude da se predomisli. Pogledajte ga samo u reprezentaciji. Tamo se vidi da je on tehnički potkovan igrač, vešt, kreativan, inteligentan", kaže Brujninks za Miror.

Uostalom...
"Kapacitet mozga je čudesna stvar. Kada igrač postane svestan da se fudbal igra glavom sposoban je da napreduje", ističe Brujninks.

Komentari / 0

Ostavite komentar