Ивана Шпановић стигла у Београд!

Више ценим овакву бронзу, него злато испод седам метара! Наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић стигла је у Београд синоћ око 23.15 са бронзаном медаљом освојеном на Светском првенству у Пекингу и најавила нове скокове преко седам метара.

Остали спортови 31.08.2015 | 16:20
Ивана Шпановић стигла у Београд!

Бронзана краљица је поставила нови национални рекорд скоком од 7,01 метра, први пут остварила резултат преко магичних седам метара и тако још једном потврдила да за њу нема границе.

"После два дана постала сам мало свеснија успеха који сам направила. Заиста сам срећна што сам коначно скочила седам метара. Мислим да је то више била психичка него физичка баријера. Ово ми је пета медаља заредом, што је велики успех, али је све припрема за Рио, који је главни циљ", биле су Иванине прве импресије по слетању на аеродром "Никола Тесла", у друштву тренера Горана Обрадовића.

Шпановићева је добила велики аплауз, а сачекао ју је велики број пријатеља, као и председник АСС Веселин Јевросимовић.

"Од самог старта сам имала добру енергију, знала сам шта ме чека, а и девојке поред мене на постољу, знале су да од мене могу да очекују борбу за злато. Ову бронзу више поштујем са скоком 7,01, него злато са 6,80 метара. Знала сам да морам преко седам, али сам мислила да ћу успети још више да скочим", описала је Ивана финале у Пекингу.

Она је најавила да је већ у уторак путује у Цирих на митинг Дијамантске лиге (3. септембар), а затим ће се такмичити и на митингу у Берлину.

"Тренутно размишљам само о кревету, идем у Цирих и надам се да ћу да скочим макар као у Пекингу. Биће иста конкуренција, бићемо свежије и растерећеније", додала је наша најбоља атлетичарка.

Ивана је свесна да се увек носи са огромним притиском и очекивањима да донесе злато, али је спремна да одговори на све изазове.

"Знам да сам завршила на првом месту на првенству Европе. Због повреде сам одустала од два митинга Дијамантске лиге и да сам се са 10. резултатом на свету појавила у Пекингу, што је мало познато. И поред тога су ме сви фаворизовали за злато, ми смо такав народ - или злато, или ништа. То сам и прихватила, отишла сам на Светско првенство знајући колико сам спремна. Борила сам се до краја, то је спорт, могла сам да скочима 7,01 и да останем без медаље, као и да скочим мање и да не урадим ништа. Једноставно, после свих освојених медаља, имам 25 година и већ неко искуство потребно за сталожен наступ, да не размишљам о конкуренцији. Ишла сам на све или ништа по цену да останем без одличја. Суштина је да немам више страх, наставила сам низ, смем ризичније да скачем", закључила је Ивана.

Коментари / 0

Оставите коментар