Ivana Španović stigla u Beograd!

Više cenim ovakvu bronzu, nego zlato ispod sedam metara! Naša najbolja atletičarka Ivana Španović stigla je u Beograd sinoć oko 23.15 sa bronzanom medaljom osvojenom na Svetskom prvenstvu u Pekingu i najavila nove skokove preko sedam metara.

Ostali sportovi 31.08.2015 | 16:20
Ivana Španović stigla u Beograd!

Bronzana kraljica je postavila novi nacionalni rekord skokom od 7,01 metra, prvi put ostvarila rezultat preko magičnih sedam metara i tako još jednom potvrdila da za nju nema granice.

"Posle dva dana postala sam malo svesnija uspeha koji sam napravila. Zaista sam srećna što sam konačno skočila sedam metara. Mislim da je to više bila psihička nego fizička barijera. Ovo mi je peta medalja zaredom, što je veliki uspeh, ali je sve priprema za Rio, koji je glavni cilj", bile su Ivanine prve impresije po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla", u društvu trenera Gorana Obradovića.

Španovićeva je dobila veliki aplauz, a sačekao ju je veliki broj prijatelja, kao i predsednik ASS Veselin Jevrosimović.

"Od samog starta sam imala dobru energiju, znala sam šta me čeka, a i devojke pored mene na postolju, znale su da od mene mogu da očekuju borbu za zlato. Ovu bronzu više poštujem sa skokom 7,01, nego zlato sa 6,80 metara. Znala sam da moram preko sedam, ali sam mislila da ću uspeti još više da skočim", opisala je Ivana finale u Pekingu.

Ona je najavila da je već u utorak putuje u Cirih na miting Dijamantske lige (3. septembar), a zatim će se takmičiti i na mitingu u Berlinu.

"Trenutno razmišljam samo o krevetu, idem u Cirih i nadam se da ću da skočim makar kao u Pekingu. Biće ista konkurencija, bićemo svežije i rasterećenije", dodala je naša najbolja atletičarka.

Ivana je svesna da se uvek nosi sa ogromnim pritiskom i očekivanjima da donese zlato, ali je spremna da odgovori na sve izazove.

"Znam da sam završila na prvom mestu na prvenstvu Evrope. Zbog povrede sam odustala od dva mitinga Dijamantske lige i da sam se sa 10. rezultatom na svetu pojavila u Pekingu, što je malo poznato. I pored toga su me svi favorizovali za zlato, mi smo takav narod - ili zlato, ili ništa. To sam i prihvatila, otišla sam na Svetsko prvenstvo znajući koliko sam spremna. Borila sam se do kraja, to je sport, mogla sam da skočima 7,01 i da ostanem bez medalje, kao i da skočim manje i da ne uradim ništa. Jednostavno, posle svih osvojenih medalja, imam 25 godina i već neko iskustvo potrebno za staložen nastup, da ne razmišljam o konkurenciji. Išla sam na sve ili ništa po cenu da ostanem bez odličja. Suština je da nemam više strah, nastavila sam niz, smem rizičnije da skačem", zaključila je Ivana.

Komentari / 0

Ostavite komentar