СП - преглед: Болт први и са штафетом, трипл-дабл Фараха!

Јамајчанин освојио још једно злато, као и Британац. Хрватица Бланка Влашић сребрна у скоку у вис.

Остали спортови 30.08.2015 | 09:00
СП - преглед: Болт први и са штафетом, трипл-дабл Фараха!

Атлетичари са Јамајке освојили су у суботу златну медаљу у штафети 4x100 метара на Светском првенству у Пекингу.

Репрезентација Јамајке, у саставу Неста Картер, Асафа Пауел, Никел Ашмид и Јусеин Болт, коме је то треће златно одличје на такмичењу у Пекингу, штафету су завршили у времену од 37,36 секунди.

Американци, за које су трчали Трејвон Бромел, Џастин Гетлин, Тајсон Геј и Мајк Роџерс су као другопласирани прошли кроз циљ, али су дисквалификовани због грешке приликом последње промене, па је сребро припало Кинезима који су имали 65 стотинки заостатка.

Бронзано одличје освојили су Канађани, који су трку завршили за 38,13 секунди.

Женска штафета Јамајке, у саставу Вероника Кембл Браун, Наташа Морисон, Елани томпсон и Шели-Ен Фрејзер-Прајс такође је освојила златну медаљу на СП у Пекингу. Оне су трку завршиле за 41,07 секунди.

Сребрну медаљу освојиле су Американке са 61 стотинком заостатка, док су се бронзаним одличјем окитиле атлетичарке Тринидада и Тобага.

Фарах освојио злато и на 5.000 метара

Британски атлетичар Мохамед Фарах освојио је данас златну медаљу у трци на 5.000 метара на Светском првенству у Пекингу.

Фарах је до свог другог злата на Светском првенству у Кини, пошто је претходно тријумфовао у трци на 10.000 метара, дошао у времену од 13 минута, 50 секунди и 38 стотинки.

Британцу је то треће злато на светским првенствима у трци на 5.000 метара, чиме је поставио нови рекорд у тој дисциплини.

Сребрну медаљу освојио је Кенијац Келебу Ндику, који је био 1,37 секунди иза победника, а бронзаним одличјем окитио се Хагос Гебрхивет из Етиопије.

Атрактивно такмичење виђено је на свим полигонима. Свет је у суботу добио и нову шампионку у скоку у вис.

Она се зове Марија Кучина и најсјајније одличје освојила је прескочивћи 2,01 метар.

Кучина је тријумфовала перфектним скоковима, без обарања лествице. Сребрну медаљу освојила је вишеструка шампионка, Хрватица Бланка Влашић, која је такође прескочила 2,01 метар, али је начинила једну грешку на 1,92 метара.

Бронзану медаљу освојила је Рускиња Ана Чичерова, која је такође остварила резултат од 2,01 метар, али је пре тога два пута обарала лествицу.

Злато се у суботу нашло и око врата америчког атлетичара Ештона Итона, који је победио у десетобоју на Светском првенству у Пекингу, а притом је поставио и нови светски рекорд.

Американац је до свог другог злата на светским првенствима дошао са резултатом од 9.045 бодова, што је шест више од претходног рекорда, који је он сам поставио 2012. године у Јуџину, у САД.

Сребро је освојио Канађанин Дамијан Ворнер са 8.695 бодова и тако поставио нови национални рекорд, а бронзом се окитио Немац Рико Фрајмут са 8.561 бодом, коме је то најбољи резултат у каријери.

За десетобој се бодују трке на 100, 400 и 1.500 метара, 110 метара са препонама, скок удаљ, бацање кугле, скок увис, бацање диска, скок мотком и бацање копља.

Коментари / 0

Оставите коментар