Ничу нови зидови око Србије - Румунија

Румунија ће "превентивно" појачати безбједност на граници са Србијом, гдје се слијевају избјеглице, рекао је у четвртак потпредсједник румунске владе Габриел Опреа, додајући да је његова земља и даље поштеђена такве кризе.

Регион 27.08.2015 | 20:40
Ничу нови зидови око Србије - Румунија

Данас смо одлучили појачати мјере безбједности на граници са Србијом како бисмо избјегли ризик, рекао је Опреа након састанка Државног одбора за посебне кризе, у којем су челници неколико министарстава и челници националне безбједности.

Тако Румунија планира "појачати оперативне капацитете" на граници са Србијом, посебно техничка средства надзора, казао је, не наводећи друге појединости предсједник румунске владе.

Потпредсједник је додао да његова земља осигурава 2070 километара вањске границе Европске уније, од чега се четвртина односи на границу са Србијом.

Откако је Мађарска на граници са Србијом одлучила подићи ограду од бодљикаве жице како би одвратила избјеглице с Блиског истока и из Африке да преко њене територије улазе у Европску унију, већа је могућност да ће покушати проћи кроз Румунију.

Земља је засад поштеђена. "Румунија не осјећа пораст притиска" што се тиче илегалних миграната и тражитеља азила "због појачаног прилива миграната западнобалканском рутом", додао је Опреа.

Извор: Индеx ХР

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

камелеон

27.08.2015 18:51

Паметни људи. Ко на вријеме уочи опасност која долази најездом емиграната, лакше ће се спасити од зла које нас чека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

27.08.2015 20:06

Само Вучић блесави глуми добротвора. Кад крену болести, глад, епидемије куд са толиким људима.

ОДГОВОРИТЕ