Милион евра за мигранте од Њемачке

Министарство спољних послова Немачке помоћи ће са милиона евра краткорочно хуманитарне акције у циљу смиривања драматичне ситуације са избеглицама које прелазе преко Западног Балкана, саопштила је немачка амбасада у Скопљу.

Регион 26.08.2015 | 18:00
Милион евра за мигранте од Њемачке

"Не можемо да седимо скрштених руку када у земљама које су у суседству Европске уније има избеглица које се налазе у веома тешкој ситуацији тражећи заштиту", наводи се у саопштењу и додаје да је сада важно да се на лицу места подрже владе у чијој су они надлежности како би се избеглицама помогло на најбољи и најефикаснији начин.

У том циљу, како се наводи, Министарство ставља на располагање милион евра за збрињавање избеглица у земљама Западног Балкана.

"Морамо да делујемо брзо и да покажемо да се Европска унија и у тешким временима залаже за своје вредности, да не остављамо наше суседе саме. У то спада и фер распоређивање избеглица унутар Европске уније као што смо предложили у свом плану за европску политику са избеглицама који се састоји од 10 тачака", изјавио је министар за спољне послове Франк-Валтер Штајнмајер.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар