Milion evra za migrante od Njemačke

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke pomoći će sa miliona evra kratkoročno humanitarne akcije u cilju smirivanja dramatične situacije sa izbeglicama koje prelaze preko Zapadnog Balkana, saopštila je nemačka ambasada u Skoplju.

Region 26.08.2015 | 18:00
Milion evra za migrante od Njemačke

"Ne možemo da sedimo skrštenih ruku kada u zemljama koje su u susedstvu Evropske unije ima izbeglica koje se nalaze u veoma teškoj situaciji tražeći zaštitu", navodi se u saopštenju i dodaje da je sada važno da se na licu mesta podrže vlade u čijoj su oni nadležnosti kako bi se izbeglicama pomoglo na najbolji i najefikasniji način.

U tom cilju, kako se navodi, Ministarstvo stavlja na raspolaganje milion evra za zbrinjavanje izbeglica u zemljama Zapadnog Balkana.

"Moramo da delujemo brzo i da pokažemo da se Evropska unija i u teškim vremenima zalaže za svoje vrednosti, da ne ostavljamo naše susede same. U to spada i fer raspoređivanje izbeglica unutar Evropske unije kao što smo predložili u svom planu za evropsku politiku sa izbeglicama koji se sastoji od 10 tačaka", izjavio je ministar za spoljne poslove Frank-Valter Štajnmajer.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar