На граници задржавања око 20 минута

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, без дужих застоја и посебних ограничења, уз повољне услове за вожњу.

Босна и Херцеговина 16.08.2015 | 12:25
На граници задржавања око 20 минута

На дионици магистралног пута Угљевичка Обријеж – Стари Угљевик и регионалног правца Угљевик – Главичице у Угљевику, саобраћај се због радова одвија успорено, уз повремене обуставе, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У току је реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже на дионици пута Челинац – Котор Варош, на подручју которварошке општине, па се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила у времену од 7.00 до 18.00 часова, једном саобраћајном траком.

Једном коловозном траком, уз наизмјенично пропуштање возила, саобраћа се и на дионици пута ентитетска граница Отока – Нови Град један, у времену од 7.00 до 18.00 часова.

На дионици магистралног пута према граничном прелазу Рача због радова на реконструкцији савског насипа саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, због чега су активне обуставе саобраћаја више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и која су дужа од осам метара.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука-Добој, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја и то тако да су данас активне повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука – Добој на дионици магистралног пута Клашнице један – Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи – Прњавор и на дионици магистралног пута Клашнице један – Прњавор (Насеобина Лишња) од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На магистралном путу Цазин – Србљани од 8.00 до 20.00 часова на снази је обустава саобраћаја због одржавања Међународне ауто-трке на брдским стазама ФИА-ЦЕЗ, па су у употреби алтернативни правци.

На граничним прелазима у БиХ задржавања тренутно нису дужа од 20 минута.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар