Na granici zadržavanja oko 20 minuta

Saobraćaj se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, bez dužih zastoja i posebnih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju.

Bosna i Hercegovina 16.08.2015 | 12:25
Na granici zadržavanja oko 20 minuta

Na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež – Stari Ugljevik i regionalnog pravca Ugljevik – Glavičice u Ugljeviku, saobraćaj se zbog radova odvija usporeno, uz povremene obustave, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U toku je rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici puta Čelinac – Kotor Varoš, na području kotorvaroške opštine, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od 7.00 do 18.00 časova, jednom saobraćajnom trakom.

Jednom kolovoznom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se i na dionici puta entitetska granica Otoka – Novi Grad jedan, u vremenu od 7.00 do 18.00 časova.

Na dionici magistralnog puta prema graničnom prelazu Rača zbog radova na rekonstrukciji savskog nasipa saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i koja su duža od osam metara.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da su danas aktivne povremene petnaestominutne obustave saobraćaja od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka – Doboj na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor (Naseobina Lišnja) od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu Cazin – Srbljani od 8.00 do 20.00 časova na snazi je obustava saobraćaja zbog održavanja Međunarodne auto-trke na brdskim stazama FIA-CEZ, pa su u upotrebi alternativni pravci.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja trenutno nisu duža od 20 minuta.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar