На путовање најбоље кренути ујутро или увече

Услови за вожњу у Републици Српској и Федерацији БиХ овог јутра су повољни, а из Ауто-мото савеза Републике Српске због очекиване високе температуре током дана, путовање на дуже релације препоручују у раним јутарњим или вечерњим часовима.

Босна и Херцеговина 14.08.2015 | 08:50
На путовање најбоље кренути ујутро или увече

Застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама на којима се изводе радови, гдје привремена саобраћајна сигнализација регулише саобраћај чије је поштивање обавезно.

На дионици ауто-пута Какањ - Високо, због радова на редовном одржавању, данас ће до 13.30 саобраћај бити преусмјерен из претицајне у возну траку ауто-пута.

У току су и радови на редовном одржавању дионице ауто-пута Сарајево сјевер - Бутила, од тунела Оштрик до вијадукта Рељево, гдје ће током дана у функцији бити једна трака.

Возачима је упућен апел да прилагоде вожњу најављеним радовима и постављеној сигнализацији.

Сутра ће због одржавања Међународног мото скупа клуба "Исток" Бањалука, од 18.00 до 18.30 часова бити привремено обустављен саобраћај у трајању 10 минута на дионици магистралног пута у овом граду од пијаце до Ребровца, од раскрснице Булевара војводе Петра Бојовића и Булевара војводе Живојина Мишића до раскрснице Улице Триве Амелице и Булевара Српске војске.

Због радова на дионици магистралног пута Угљевичка Обријеж - Стари Угљевик и регионалног пута Стари Угљевик - Главичице у Угљевику, саобраћај се одвија успорено, уз повремене обуставе.

У току је реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже на дионици пута Челинац - Котор Варош, на подручју которварошке општине, па се саобраћај одвија једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила у времену од 7.00 до 18.00 часова, једном саобраћајном траком.

Уз наизмјенично пропуштање возила, саобраћа се и на дионици пута граница Републике Српске/ФБиХ у Отоци - Нови Град један, у времену од 7.00 до 18.00 часова.

Због реконструкције савског насипа на локалитету Рача, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком на дионици магистралног пута граница Републике Српске - Рача, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе у Шћепан Пољу, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута.

На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - граница Републике Српске/ФБиХ у Карушама, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја и то тако да ће се повремене обуставе саобраћаја трајати 15 минута сваки пуни час.

Због изласка возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор и на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор /Насеобина Лишња/ од 7.00 до 19.00 часова на снази је измјена режима саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионицама регионалних путева Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због деминирања терена, на снази је привремена обустава саобраћаја од 8.30 до 15.00 часова на магистралном путу Бродско Поље - граница Републике Српске/ФБиХ у Брусници, на локалитету Клакар Доњи два. Обуставе трају 30 минута након чега се возила пропуштају 10 минута.

За теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и аутобусе теже од пет тона забрањен је саобраћај на регионалном путу Братунац три - Дрињача, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају јер су се усљед прошлогодишњих поплава урушиле десна банкина и дио саобраћајне траке до ријеке Дрине.

На дионици регионалног пута Прњавор - Станари, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од три и по метра.

На подручју ФБиХ у току су радови на путевима Бугојно - Нови Травник, Јабланица - Прозор, Чапљина - Столац, Главица - Прилука, Кључ - Рогољи, на магистралном путу који пролази кроз Мостар, као и радови на изградњи кружног тока на прилазу Посушју.

На транзиту магистралног пута кроз Сарајево обустављен је саобраћај за теретна возила тежа од три и по тоне и аутобусе који користе пут Трново - Кула - Бистрица - Пале, док остала возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској, забрањен је и саобраћај теретним возилима на граничним прелазима Горица - Вињани Доњи и Брчко - Гуња.

Коментари / 0

Оставите коментар