Na putovanje najbolje krenuti ujutro ili uveče

Uslovi za vožnju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ovog jutra su povoljni, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske zbog očekivane visoke temperature tokom dana, putovanje na duže relacije preporučuju u ranim jutarnjim ili večernjim časovima.

Bosna i Hercegovina 14.08.2015 | 08:50
Na putovanje najbolje krenuti ujutro ili uveče

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, gdje privremena saobraćajna signalizacija reguliše saobraćaj čije je poštivanje obavezno.

Na dionici auto-puta Kakanj - Visoko, zbog radova na redovnom održavanju, danas će do 13.30 saobraćaj biti preusmjeren iz preticajne u voznu traku auto-puta.

U toku su i radovi na redovnom održavanju dionice auto-puta Sarajevo sjever - Butila, od tunela Oštrik do vijadukta Reljevo, gdje će tokom dana u funkciji biti jedna traka.

Vozačima je upućen apel da prilagode vožnju najavljenim radovima i postavljenoj signalizaciji.

Sutra će zbog održavanja Međunarodnog moto skupa kluba "Istok" Banjaluka, od 18.00 do 18.30 časova biti privremeno obustavljen saobraćaj u trajanju 10 minuta na dionici magistralnog puta u ovom gradu od pijace do Rebrovca, od raskrsnice Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara vojvode Živojina Mišića do raskrsnice Ulice Trive Amelice i Bulevara Srpske vojske.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež - Stari Ugljevik i regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice u Ugljeviku, saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene obustave.

U toku je rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici puta Čelinac - Kotor Varoš, na području kotorvaroške opštine, pa se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila u vremenu od 7.00 do 18.00 časova, jednom saobraćajnom trakom.

Uz naizmjenično propuštanje vozila, saobraća se i na dionici puta granica Republike Srpske/FBiH u Otoci - Novi Grad jedan, u vremenu od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske - Rača, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore u Šćepan Polju, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta.

Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - granica Republike Srpske/FBiH u Karušama, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja i to tako da će se povremene obustave saobraćaja trajati 15 minuta svaki puni čas.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor i na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor /Naseobina Lišnja/ od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionicama regionalnih puteva Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog deminiranja terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje - granica Republike Srpske/FBiH u Brusnici, na lokalitetu Klakar Donji dva. Obustave traju 30 minuta nakon čega se vozila propuštaju 10 minuta.

Za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i autobuse teže od pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju jer su se usljed prošlogodišnjih poplava urušile desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor - Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od tri i po metra.

Na području FBiH u toku su radovi na putevima Bugojno - Novi Travnik, Jablanica - Prozor, Čapljina - Stolac, Glavica - Priluka, Ključ - Rogolji, na magistralnom putu koji prolazi kroz Mostar, kao i radovi na izgradnji kružnog toka na prilazu Posušju.

Na tranzitu magistralnog puta kroz Sarajevo obustavljen je saobraćaj za teretna vozila teža od tri i po tone i autobuse koji koriste put Trnovo - Kula - Bistrica - Pale, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je i saobraćaj teretnim vozilima na graničnim prelazima Gorica - Vinjani Donji i Brčko - Gunja.

Komentari / 0

Ostavite komentar