Доналд после много перипетија коначно у Звезди!

После десет дана преговора и перипетија Црвене звезде ја ове среде окончала довођење Мичела Доналда. На тај начин су црвено-бели обезбедили велико појачање на средини терена.

Фудбал 13.08.2015 | 15:40
Доналд после много перипетија коначно у Звезди!

Холандског играча представници Звезде су видели на пријатељском мечу са Мордовијом на Маракани и одмах започели преговоре. Све је текло у добром правцу до меча са Радничким пре десет дана када је практично пала управа клуба.

Доналд је дошао у Београд, али није имао са ким да преговара. То је покушао да искористи Партизан па је његове агенте контактирао и тренер Партизана Зоран Милинковић. Када су у Звезди схватили да би могли да појачају "вечитог ривала" брзо су се активирали из оставке и са Мордовијом осигурали да ипак дође у на стадион Рајко Митић.

Међутим тада се појавио нови проблем. На лекарским прегледима је установљено да има висок притисак што је условило да се чека дозвола лекара. Она је стигла, али се појавио нови детаљ. Доналд је здрав, али је раније повређивао лигаменте колена. То је практично променило ток преговора.

До тада је био договор са Русима да Звезда плати обештећење од 200.000 евра и да Доналд постане играч црвено-белог тима. Међутим, после тога са "Маракане" су тражили да Доналд дође на позајмицу од шест месеци и тек ако одигра 60 одсто мечева ове јесени Звезда активира откупну клаузулу, плати договорен новац Мордовији и аутоматски активира Доналдов уговор на три године с тим да би се рачунала и ова полусезона.

Руси су пристали на то јер смањују буџет, а онда је настао проблем око његове плате, јер Звезда није желела да га плати више од 240.000 евра по сезони. Пошто он има већи уговор у Мордовији и то за 180.000 евра, морао је да буде нађен компромис по коме ће Мордовија плаћати разлику у плати до краја позајмице, а потом ће Доналд смањити своје захтеве ако остане у Звезди.

И на крају, он је у раним поподневним часовима потписао уговор са Звездом.

Коментари / 0

Оставите коментар