Donald posle mnogo peripetija konačno u Zvezdi!

Posle deset dana pregovora i peripetija Crvene zvezde ja ove srede okončala dovođenje Mičela Donalda. Na taj način su crveno-beli obezbedili veliko pojačanje na sredini terena.

Fudbal 13.08.2015 | 15:40
Donald posle mnogo peripetija konačno u Zvezdi!

Holandskog igrača predstavnici Zvezde su videli na prijateljskom meču sa Mordovijom na Marakani i odmah započeli pregovore. Sve je teklo u dobrom pravcu do meča sa Radničkim pre deset dana kada je praktično pala uprava kluba.

Donald je došao u Beograd, ali nije imao sa kim da pregovara. To je pokušao da iskoristi Partizan pa je njegove agente kontaktirao i trener Partizana Zoran Milinković. Kada su u Zvezdi shvatili da bi mogli da pojačaju "večitog rivala" brzo su se aktivirali iz ostavke i sa Mordovijom osigurali da ipak dođe u na stadion Rajko Mitić.

Međutim tada se pojavio novi problem. Na lekarskim pregledima je ustanovljeno da ima visok pritisak što je uslovilo da se čeka dozvola lekara. Ona je stigla, ali se pojavio novi detalj. Donald je zdrav, ali je ranije povređivao ligamente kolena. To je praktično promenilo tok pregovora.

Do tada je bio dogovor sa Rusima da Zvezda plati obeštećenje od 200.000 evra i da Donald postane igrač crveno-belog tima. Međutim, posle toga sa "Marakane" su tražili da Donald dođe na pozajmicu od šest meseci i tek ako odigra 60 odsto mečeva ove jeseni Zvezda aktivira otkupnu klauzulu, plati dogovoren novac Mordoviji i automatski aktivira Donaldov ugovor na tri godine s tim da bi se računala i ova polusezona.

Rusi su pristali na to jer smanjuju budžet, a onda je nastao problem oko njegove plate, jer Zvezda nije želela da ga plati više od 240.000 evra po sezoni. Pošto on ima veći ugovor u Mordoviji i to za 180.000 evra, morao je da bude nađen kompromis po kome će Mordovija plaćati razliku u plati do kraja pozajmice, a potom će Donald smanjiti svoje zahteve ako ostane u Zvezdi.

I na kraju, on je u ranim popodnevnim časovima potpisao ugovor sa Zvezdom.

Komentari / 0

Ostavite komentar