Њемачки видео о депортацији Балканаца

Њемачке власти објавиле су видео клип који приказује депортације азиланата, уз упозорење становницима Балкана да ће "сигурно бити депортовани уколико дођу у Њемачку и затраже политички азил".

Регион 07.08.2015 | 16:05
Њемачки видео о депортацији Балканаца

Ријеч је о четвороминутном филму, који се може видјети на веб страници Министарства унутрашњих послова, а дио је кампање са циљем да се потенцијални азиланти из БиХ, Албаније, Косова, Македоније, Црне Горе и Србије одврате од доласка у Њемачку. Филм приказује избјеглице са Балкана како улазе у полицијски аутобус, након чега их чартер летом шаљу кући.

Уз избјеглице из Сирије, и других земаља захваћених ратом, Нијемци се више не могу изборити са великим бројем имиграната, посебно што их доста има и са Балкана.

Према званичној статистици, број азиланата је шест пута већи него у истом периоду прошле године.

Иначе, у видеу се јасно упозоравају имигранти са Балкана да ће свим депортованима бити испоручен рачун од неколико хиљада евра колико кошта њихова депортација, те да ће им бити доживотно бити забрањен улазак у Њемачку или док не плате тај износ.

"Не уништавајте себе и своје породице. Искористите своје знање и вјештине како би економски развили своју земљу умјесто да долазите овамо", стоји у видеу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

08.08.2015 04:52

Вратити и одузети им пасосе.

ОДГОВОРИТЕ