Njemački video o deportaciji Balkanaca

Njemačke vlasti objavile su video klip koji prikazuje deportacije azilanata, uz upozorenje stanovnicima Balkana da će "sigurno biti deportovani ukoliko dođu u Njemačku i zatraže politički azil".

Region 07.08.2015 | 16:05
Njemački video o deportaciji Balkanaca

Riječ je o četvorominutnom filmu, koji se može vidjeti na veb stranici Ministarstva unutrašnjih poslova, a dio je kampanje sa ciljem da se potencijalni azilanti iz BiH, Albanije, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije odvrate od dolaska u Njemačku. Film prikazuje izbjeglice sa Balkana kako ulaze u policijski autobus, nakon čega ih čarter letom šalju kući.

Uz izbjeglice iz Sirije, i drugih zemalja zahvaćenih ratom, Nijemci se više ne mogu izboriti sa velikim brojem imigranata, posebno što ih dosta ima i sa Balkana.

Prema zvaničnoj statistici, broj azilanata je šest puta veći nego u istom periodu prošle godine.

Inače, u videu se jasno upozoravaju imigranti sa Balkana da će svim deportovanima biti isporučen račun od nekoliko hiljada evra koliko košta njihova deportacija, te da će im biti doživotno biti zabranjen ulazak u Njemačku ili dok ne plate taj iznos.

"Ne uništavajte sebe i svoje porodice. Iskoristite svoje znanje i vještine kako bi ekonomski razvili svoju zemlju umjesto da dolazite ovamo", stoji u videu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

yu

08.08.2015 04:52

Vratiti i oduzeti im pasose.

ODGOVORITE