СП - Савић: Најбоља игра у 2015.! Честитке примам тек у суботу!

Селектор српских ватерполиста Дејан Савић рекао је да су његови изабраници заслужено изборили финале Светског првенства у Казању.

Остали спортови 07.08.2015 | 13:40
СП - Савић: Најбоља игра у 2015.! Честитке примам тек у суботу!

Репрезентација Србије је у полуфиналу славила против Италије са 10:6, а у финалу ће се, у суботу од 21 час, састати са Хрватском.

„Не примам честитке. Одиграли смо две четвртфине у јаком ритму, одвојили смо се и после само одржавали предност. Била је ово наша најбоља игра у сезони. Хрватска је показала да је врхунска екипа и заслужили смо финале са њима“, рекао је Савић.

Један од јунака тријумфа над Италијом голман Бранислав Митровић истакао је да је најважније да наши ватерполисти нису реаговали на провокације Италијана.

„Одбрана је била одлична, отворили смо утакмицу како смо и пожелели. Сада нас чека велики ривал, а пре тога треба да се опоравимо“, рекао је Митровић.

Капитен Живко Гоцић нагласио је да је наш тим одиграо одлично у одбрани, а да је у нападу блистао.

„Битно је било да дамо гол из игре и у томе смо у потпуности и успели. Са Хрватима нас чека другачији меч, много су бољи од Италијана. Гајимо исти стил, јаки смо и једни и други. Остао нам је још један степеник“, нагласио је Гоцић.

Андрија Прлаиновић се сложио са селектором који је рекао да је утакмица са Италијом била најбоља ове сезоне.

„Ово је била једна од најбољих утакмица откако је ова екипа заједно. Деловали смо сигурно, квалитетно, посебно у одбрани. Пуштали смо им тешке шутеве, затварали смо центре. Испливали смо четири контре на почетку и игра је била фантастична. Био је то сјајан увод у финале, остао нам је један корак. Имамо елан, треба да га искористимо“, истакао је Прлаиновић.

Коментари / 0

Оставите коментар